Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Welkom in Limburg

Limburg

Limburg

Welkom in Limburg

Wie door Limburg rijdt, heeft vaak al het idee in het buitenland te zijn. Het prachtige heuvelland in Zuid-Limburg, de zandgronden met mooie bossen in het noorden en de waterrijke gebieden aan de Maas in Midden-Limburg, maken van Limburg een prachtige provincie.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Limburg

Over het gebied

Wij zijn als Natuurmonumenten trots dat we eigenaar zijn van tientallen natuurgebieden in Limburg en de natuur hier kunnen beschermen. En dat bezoekers kunnen genieten van het bijzondere landschap en alles wat er leeft.

Van de heuvels en de heidevelden op de Brunssummerheide tot de Molenplas met Limburgs hoogste molen. Van de machtige beuken in het sprookjesachtige Imstenraderbos tot het voormalige landgoed Sint-Jansberg. En van het zeldzame zinkviooltje in het Geuldal tot de machtige oehoe op de Sint-Pietersberg.

Ontdek de natuurgebieden van Natuurmonumenten in Limburg

Boven Geuldal
Brunssummerheide
Dal van de Roode Beek
Dal van de Worm
Geleenbeekdal
Genhoes
Grasbroek
Hof van Limburg
't Hout
IJzerenbos
Imstenraderbos
Kempen-Broek
De Krang
Land van Swentibold
Limbrichterbos
Maasvallei
Noordal
Schinveldse bossen
Sint-Pietersberg
Strijthagerbeekdal
Terworm
Wormdal

Limburg

Agenda

genieten van de paarse heide
zo 25 aug
Wandelen

Wandel mee over de paarse heide

In augustus is Mookerheide op haar mooist. Wandel op 25 augustus mee met de excursie-boswachter van Natuurmonumenten over de paarse heide van de Mookerheide.

Bloeiende heide
zo 25 aug
Wandelen

Paarse Prachtwandeling met de boswachter

Ga in de periode van de paarse pracht samen met de boswachter op ontdekking over de bloeiende heidevelden. Er is een avond- en een middagwandeling.

hal jachtslot
zo 08 sep
Wandelen

Fotograferen in Jachtslot Mookerheide

Wekelijks krijgen wij verzoeken van fotografen om in het jachtslot te mogen fotograferen. Op zaterdag 20 april en 1 juni zetten wij voor fotografen de deuren van het jachtslot wagenwijd open.

Direct naar

Limburg

Nieuws van de boswachter

logo