Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Thema-avond bosbeheer en bomenkapbeleid

Thema-avond bosbeheer en bomenkapbeleid

Waar

Limburg

Kosten
Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
  • Gratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Thema-avond bosbeheer en bomenkapbeleid

Nieuw beleid omtrent bomen en bossen

De afgelopen tijd is een stevig landelijk debat ontstaan over het kappen van bomen en de afname van het areaal aan bossen. Naar aanleiding van deze discussie heeft Natuurmonumenten, na een uitgebreide ledenraadpleging, haar beleid omtrent bomen en bossen aangepast. We gaan minder kappen en meer bos ontwikkelen. Het kappen en de ontbossing roepen veel vragen op en daarover gaan we graag met je in gesprek.

Natuurbescherming versus klimaatverandering

Bomen en bossen zijn een belangrijke manier om CO2 uit de atmosfeer te halen. Toch zaagt Natuurmonumenten soms bomen om, om open landschappen te behouden of de biodiversiteit te vergroten. Zo krijgen plant- en diersoorten van die open gebieden weer een kans om te overleven en kunnen bestaande bossen gevarieerder worden. Natuurbescherming lijkt dan te botsen met het tegengaan van klimaatverandering, terwijl dat elkaar juist kan – en moet – versterken.

Programma thema- avond maandag 21 oktober

20.00 uur: Presentatie over het bos- en kapbeleid van Natuurmonumenten, door gebiedsmanager Cindy Burger

20.45 uur: Toelichting met concrete voorbeelden over uitvoering van het beleid in Zuid-Limburg, door boswachter Guido Franck

21.15 uur: Pauze

21.30 uur: Vragen en discussie.

22.00 uur: Sluiting

Locatie: Podium Babel, Engelenkampstraat 23, Sittard (aula, voormalige Mavo Land van Gullick). Toegang via zij-ingang rechts van het gebouw. Zaal open vanaf 19.30 uur

 

 

 

 

 

 

logo