Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Welkom in Limburg

Limburg

Limburg

Welkom in Limburg

Wie door Limburg rijdt, heeft vaak al het idee in het buitenland te zijn. Het prachtige heuvelland in Zuid-Limburg, de zandgronden met mooie bossen in het noorden en de waterrijke gebieden aan de Maas in Midden-Limburg, maken van Limburg een prachtige provincie.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Limburg

Over het gebied

Wij zijn als Natuurmonumenten trots dat we eigenaar zijn van tientallen natuurgebieden in Limburg en de natuur hier kunnen beschermen. En dat bezoekers kunnen genieten van het bijzondere landschap en alles wat er leeft.

Van de heuvels en de heidevelden op de Brunssummerheide tot de Molenplas met Limburgs hoogste molen. Van de machtige beuken in het sprookjesachtige Imstenraderbos tot het voormalige landgoed Sint-Jansberg. En van het zeldzame zinkviooltje in het Geuldal tot de machtige oehoe op de Sint-Pietersberg.

Ontdek de natuurgebieden van Natuurmonumenten in Limburg

Boven Geuldal
Brunssummerheide
Dal van de Roode Beek
Dal van de Worm
Geleenbeekdal
Genhoes
Grasbroek
Hof van Limburg
't Hout
IJzerenbos
Imstenraderbos
Kempen-Broek
De Krang
Land van Swentibold
Limbrichterbos
Maasvallei
Noordal
Schinveldse bossen
Sint-Pietersberg
Strijthagerbeekdal
Terworm
Wormdal

Limburg

Agenda

Ook welkom in de toren
vr 20 sep
Wandelen

Rondleiding en proeverij op Landgoed Mookerheide

Wandel mee over Landgoed Jachtslot de Mookerheide met aansluitend een heerlijke proeverij in de landwinkel. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos.

tomaten
za 21 sep

Koken met de boswachter

In de tuinen van Landgoed Mookerheide staan allemaal heerlijke groenten en fruit. Samen met de boswachter van Natuurmonumenten ga je tijdens deze kooksessie op zaterdag 21 september kijken wat er allemaal groeit in de tuinen en gaan jullie een heerlijk culinair gerecht maken.

Op zoek naar het ree
vr 27 sep
Dieren spotten

Op zoek naar het ree

Ga in de avondschemering op pad met de boswachter en ontdek de reeën op de Brunssummerheide.

Direct naar

Limburg

Nieuws van de boswachter

logo