Steun de natuur

Bepaal zelf de bestemming van uw gift

Heeft u speciale (jeugd)herinneringen aan een natuurgebied bij u in de buurt? Of wilt u graag bijdragen aan behoud en herstel van cultuurhistorische landgoederen? In overleg met onze medewerkers bepaalt u zelf de bestemming van uw gift aan de natuur.

Kleine en grote bedragen

Alle giften worden zeer goed besteed. U begrijpt dat we uit privacyoverwegingen geen namen kunnen noemen. Over de bedragen en bestemmingen kunnen we wel iets zeggen. Zo varieerden de bijdragen van 10 tot 150 duizend euro. In goed overleg zijn deze bijdragen bestemd voor inrichting van natuurgebied Hegewiersterfjild, herstel van Landgoed Nijenburg en De Slotplaats en natuurherstel in de Nieuwkoopse Plassen, De Wieden en het Dal van Ruiten A.

“Wij zijn blij met iedere gift”

Boswachter Johan van Galen Last co√∂rdineert het herstel van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. “Landgoederen herstellen is een kostbare operatie die alleen mogelijk is met steun van het publiek. Voor de buitenplaatsen zijn recent enkele giften uit erfenissen vrijgekomen. Bezoekers vragen wel eens of dat altijd grote bedragen zijn, maar dat is niet zo. Ik vertel dan dat wij blij zijn met iedere gift. Voor herstel van een parkbos of siertuin moet geregeld beplanting worden aangekocht. Het is fantastisch als we dat kunnen doen met grote en kleine bijdragen.”

Lees hier verder over nalaten.

word nu lid