natuurgebied

Dal van de Ruiten Aa

Beekdal

Dal van de Ruiten A

Wandelen in het Dal van de Ruiten A is alsof je de natuur van ’vroeger’ beleeft. Langs de meanderende beek en de weilanden kun je in het voorjaar genieten van een grote bloemenrijkdom. Kom Oost-Groningen ontdekken!

Bijzondere natuur

In het Dal van de Ruiten A liggen twee bijzondere natuurgebieden; het Liefstinghsbroek en het Metbroekbos. Het Liefstinghsbroek is één van de oudste bossen van Nederland. Op aanvraag organiseert Natuurmonumenten excursies naar dit bijzondere stukje natuur. 

Wandelen

In het Dal van de Ruiten A kun je heerlijk wandelen. Natuurmonumenten heeft er een aantal wandelroutes uitgezet, waar je lekker kunt struinen langs de beek en onderweg Lakenvelders tegen komt, een runderras dat typisch is voor deze streek. De routes gaan verder langs heide, akkers en door bos. Voor een uitgebreid wandelnetwerk kijk ook eens op de site van wandelen in Westerwolde

Paardrijden

In Westerwolde is een uitgebreid routenetwerk aangelegd voor ruiters en menners. Dit netwerk heeft ook een verbinding met Duitsland en de Hondsrug in Drenthe. Op de Hondsrug waren al talrijke routes, maar in Westerwolde nog niet. Een speciaal project ‘sprong over het veen’ heeft ertoe geleid dat samen met ondernemers en paardenliefhebbers prachtige routes in Westerwolde zijn gerealiseerd. 

Kanoën

Beleef de Ruiten A eens vanaf een andere kant; het water. Al fietsend en kanoënd het Dal van de Ruiten A verkennen. Je kunt uit diverse trajecten en afstanden kiezen. Zodra je de kano aan de wal legt, staat er een fiets voor je klaar om naar het startput terug te keren. Kijk op Peddel en Pedaal voor alle informatie. 

Activiteiten

  • Wandelen
  • Fietsen
  • Kanoën

Bekijk ook onze andere wandelroutes in de provincie Groningen. 

word nu lid