natuurgebied

Fort bij Spijkerboor

Trouwlocatie Fort bij Spijkerboor

Op zoek naar een robuuste en tegelijkertijd romantische trouwlocatie? Fort bij Spijkerboor in de Beemster is de perfecte plek.

Dikke verdedigingsmuren. Donkere betonnen gewelven. Zacht licht en warmte verspreid door gloeiende olielampen. Welig groeiende natuur rondom het fort. Waar in lang vervlogen tijden soldaten op appel stonden en officieren hun bevel gaven, kunnen jullie elkaar het ja-woord geven! 

Historische setting

Fort bij Spijkerboor, het grootste fort van de Stelling van Amsterdam, is een officieel erkende trouwlocatie. Van april tot en met oktober kan er getrouwd worden in deze historische setting. Het imposante fort is omsloten door een fortgracht en ligt, aan het einde van een idyllisch slingerend landweggetje, verscholen in lommerrijk groen. Een uitstekend decor dus voor de trouwbelofte en een schitterende bruidsreportage!

In de Beemster

Fort bij Spijkerboor ligt in de zuidwesthoek van de Beemster. Dit historische erfgoed is een bijzonder, ruim 100 jaar oud monument en als onderdeel van de Stelling van Amsterdam geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het fort is veel te zien: munitiekamers, kanonnen en een gepantserd draaikoepelgeschut. Er is bewust gekozen het Fort bij Spijkerboor in zijn authentieke vorm te behouden, zodat een breed publiek van dit unieke verdedigingswerk kan genieten.

Praktische informatie

Er kan direct bij het fort worden geparkeerd. En het fort heeft uitstekende moderne sanitaire voorzieningen, ook voor mindervaliden. 

Contact

Bent u geïnterresseerd? Informeer bij de fortwachter naar de mogelijkheden en maak direct een afspraak voor een bezichtiging.

U kunt contact met de fortwachter opnemen via fortbijspijkerboor [at] natuurmonumenten [dot] nl .

word nu lid