natuurgebied

Griend

Neem een virtueel kijkje op Griend

Google streetview

Griend is een prachtig eiland. Bevolkt door duizenden vogels, maar niet door mensen. Wil je eens een kijkje nemen? Google Streetview bracht het eiland in 2015 in beeld. Loop een virtueel rondje!

Natuurgebied in beeld

Het eerste natuurgebied van Nederland is te zien met Google Street View! Dankzij een samenwerking van Natuurmonumenten en Google kun je nu door middel van 360 graden beelden het onbewoonde Waddeneiland Griend verkennen. Vanaf begin 2016 worden nog eens 25 natuurgebieden en monumenten van Natuurmonumenten in kaart gebracht door vrijwilligers.

Onbewoond eiland in 360˚ beelden

Natuurmonumenten en Google startten hun samenwerking op het Waddeneiland Griend, gelegen tussen Terschelling en Harlingen. Dit beschermde natuureiland is onbewoond en normaal gesproken niet toegankelijk voor mensen. Griend vormt een toevluchtsoord voor tienduizenden vogels en grijze zeehonden krijgen hier hun jongen. Daarom is het eiland onmisbaar voor de natuur in de Waddenzee en doet Natuurmonumenten er alles aan om de rust te bewaren. Met een speciale draagbare camera met 15 lenzen, de ‘Trekker’, is dit najaar een deel van het eiland vastgelegd. Dankzij de beelden van Google Street View kan iedereen nu een kijkje nemen op Griend zonder de natuur te verstoren.

word nu lid