natuurgebied

Nationaal Park Veluwezoom

Vakantiewoning Carolinahoeve

Vakantiehuis de Carolinahoeve ligt midden in de idyllische natuur van Nationaal Park Veluwezoom. Met maximaal 6 personen kun je genieten van dit mooie plekje waar Schotse hooglanders, edelherten en zwijnen regelmatig rondscharrelen. Het pannenkoekenrestaurant aan de andere kant van het gebouw is overdag geopend en heeft een schitterend terras.

Rond 1900 verkocht de pachter op de Carolinahoeve al pannenkoeken. Later heeft de boerderij ook gediend als onderkomen voor pensiongasten en als theehuis. Tot de gasten behoorde cabaretier Wim Kan. Na de sluiting in 1973 voerde hij samen met onder anderen Simon Carmiggelt actie voor behoud van de Carolinahoeve. Met resultaat! De Carolinahoeve werd vijf jaar later, gerestaureerd en wel, heropend als pannenkoekrestaurant. Sinds 2011 is bovendien het prachtig verbouwde voorhuis te huur als vakantiewoning.

Check beschikbaarheid en boek >>

Lidmaatschap loont!

Ben je lid van Natuurmonumenten, dan krijg  je € 30 euro korting op een verblijf in vakantiewoning De Carolinahoeve. Ben je nog geen lid, meld je dan snel aan! Want lid worden kan al vanaf € 27,50 per jaar. Dat bedrag heb je er met één verblijf in de Carolinahoeve dus al uit. 

 

word nu lid