natuurgebied

's-Gravelandse Buitenplaatsen

's-Gravelandse Buitenplaatsen

Noordereinde 54b,

1243 JJ 's-Graveland

T 0356563080

Het gebied verkennen

oppervlakte en ligging

385 ha, ten noordwesten van Hilversum

's-Gravelandse Buitenplaatsen bestaat uit de volgende gebieden

 

wandelen

Op de 's-Gravelandse Buitenplaatsen kun je heerlijk wandelen in de parkbossen en langs de landhuizen. Er zijn mooie wandelroutes uitgezet met verschillende lengte (van 2 tot 17 km). Bekijk alle wandelroutes

fietsen

De buitenplaatsen Boekesteyn en Gooilust kun je met de fiets doorkruisen. Er is ook een prachtige fietsroute uitgezet van 28,1 km langs de buitenplaatsen en het Naardermeer. 

excursies

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland organiseert het hele jaar rond excursies op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Bekijk  het excursieprogramma

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

toegang

Vrij wandelen op wegen en paden. Landgoed Spiegelrust is niet toegankelijk.

openbaar vervoer

Neem als uitgangspunt Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ‘s-Graveland. Hier wandel je zo de buitenplaatsen op.

  • Vanaf het NS-station Hilversum of NS-station Naarden Bussum bus 105, halte ’Natuurmonumenten’ in ’s-Graveland. Volg het weggetje richting het bezoekerscentrum.
  • Bij station Hilversum en Naarden-Bussum is fietsverhuur mogelijk, het is 6 kilometer fietsen. Vanaf station Bussum-Zuid is het ongeveer 5 kilometer wandelen naar het bezoekerscentrum.

Kijk op www.ov9292.nl voor actuele reisinformatie.

met de auto

Navigeren op Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ, 's-Graveland.

Vanaf de A2 (Amsterdam-Utrecht): Neem de afslag Hilversum. Ga linksaf onder het viaduct door en volg deze weg richting Hilversum (N201). Na ongeveer 8 km neem je bij de stoplichten afslag ’s-Graveland. Rij rechtdoor ’s-Graveland in. Je rijdt nu op het Zuidereinde. Bij de kruising met stoplichten rechtdoor. Je rijdt nu op het Noordereinde. Na ongeveer 1 km ligt het bezoekerscentrum aan je rechterhand. Het parkeerterrein ligt op Landgoed Boekesteyn.
 
Vanaf de A1 (uit de richting Amsterdam): Neem afslag Blaricum/Huizen. Aan het einde van de afrit de weg oversteken. Je rijdt nu op de Amersfoortsestraatweg (parallel aan de A1). Bij de stoplichten afslag Bussum/’s-Graveland nemen. Deze weg (Ceintuurbaan) helemaal uitrijden tot de volgende afslag ’s-Graveland. Bij de tweede stoplichten de afslag Amsterdam/’s-Graveland/Weesp nemen, je rijdt nu op de Franse Kampweg. Deze weg volgen tot de stoplichten bij de afslag ’s-Graveland. Nu linksaf het Noordereinde op. Na ongeveer 1 km ligt het bezoekerscentrum aan je linkerhand. Het parkeerterrein ligt op Landgoed Boekesteyn.

Er is ook een parkeerterrein op Schaep en Burgh en beperkte parkeerruimte op Gooilust en Land en Bosch.

mindervaliden

Bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek en op Boekesteyn en Gooilust is een halfverhard pad dat toegankelijk is voor mindervaliden.

honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Faciliteiten

bezoekerscentrum

Ga voor informatie over dit gebied naar Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

horeca

word nu lid