natuurgebied

Slot Haamstede

Laatste nieuws

Vanaf juli 2014 wordt gestart met de werkzaamheden om de natuur van de Zeepeduinen te herstellen. Hieronder een overzicht van de gebeurtenissen rond het duinherstel.

21 juli 2016

Fotograaf: Peter de JongGroot onderhoud Zeepe gaat laatste fase in

De afgelopen twee jaar is hard gewerkt in het zuidelijke- en middendeel van de Zeepeduinen. De dominante exoot Amerikaanse vogelkers is op grote schaal verwijderd. Het gevarieerde landschap met vooral voldoende open plaatsen is hersteld! Het is nu zaak dat de schapen de net opkomende vogelkersen opruimen zodat het gebied mooi open blijft.

Lees meer

14 juli 2016

Fotograaf: Stefan PootSchapen het Zeepe in

Vanaf half juli gaat een kudde schapen tijdelijk helpen bij het beheer van de Zeepeduinen bij Haamstede. De dieren blijven enkele maanden in dit duingebied. Zij zijn een aanvulling op de reeds genomen maatregelen om vooral de oprukkende Amerikaanse vogelkers een kopje kleiner te maken. Vanwege de aanwezigheid van de schapen geldt nu nog sterker dat wandelaars honden aan de lijn moeten houden.

Lees meer

26 oktober 2015

Bron: NatuurmonumentenGratis wandeling met de boswachter over onderhoud Zeepeduinen

In 2014 zijn de werkzaamheden in de Zeepeduinen bij Slot Haamstede begonnen. Boswachter Ted Sluijter geeft op zondag 8 november uitleg over dit onderhoudswerk tijdens een gratis wandeling door de Zeepeduinen. Bewoners en belangstellenden zijn van harte welkom op deze excursie.

Lees meer

3 september 2015

Help jij de Zeepeduinen bij Burgh-Haamstede mooi te houden?

De Zeepeduinen zijn een lust voor het oog. Maar deze gevarieerde natuur wordt bedreigd. In snel tempo groeit het duin dicht, bijvoorbeeld met de uitheemse Amerikaanse vogelkers. Natuurmonumenten is begonnen het waardevolle landschap te herstellen. Je kunt ons helpen bij het onderhoud van dit mooie natuurgebied!

Lees meer

Fotograaf: Jan de Roon29 juni 2015

Schotse hooglanders als hulp in Zeepeduinen

Natuurmonumenten gaat vanaf deze zomer een aantal Schotse hooglanders laten grazen in de Zeepeduinen. Zij gaan de al aanwezige Shetlandpony’s bijstaan in het openhouden van het duin. Ook zoekt Natuurmonumenten nog vrijwilligers die willen helpen in de bosmaaigroep.

Lees meer

Fotograaf: Rene Koster16 februari 2015

Gratis wandeling in het teken van onderhoud Zeepeduinen

Wil je alles weten over het onderhoudswerk in de Zeepeduinen? Kom op zaterdag 28 februari of zondag 1 maart 2015 naar de gratis bewonerswandeling waar de boswachters van Natuurmonumenten je uitleg geven over de werkzaamheden.

Lees meer

Fotograaf: Ted Sluijter13 januari 2015

Fase 1 duinonderhoud in de Zeepeduinen afgerond

In december is de eerste van drie fasen duinwerk in de Zeepeduinen bij Slot Haamstede afgerond. In het westelijke deel van de Zeepeduinen is op flinke schaal de oprukkende Amerikaanse vogelkers verwijderd. Ook zijn er verschillende vochtige valleien weer opengemaakt.

Lees meer

19 augustus 2014

Verwijderen vogelkers in volle gang

Natuurmonumenten werkt aan herstel van de Zeepeduinen. Delen van het gebied worden weer open gemaakt, zodat de oorspronkelijke duinplanten en -dieren kunnen terugkeren.

Lees meer

 

Fotograaf: Laurence Delderfield28 juli 2014

Duinherstel Zeepeduinen van start

Deze week is de aannemer voor Natuurmonumenten begonnen met groot onderhoud in de Zeepeduinen. De eerste werkzaamheden vinden plaats op de rand van het Zeepe en de Boswachterij. 

Lees meer

 

22 juli 2014

Fotograaf: Rene KosterMeld je aan: gratis excursie over onderhoud Zeepeduinen

Eind juli begint groot onderhoud in de Zeepeduinen. Voor bewoners van Schouwen-Duiveland en geïnteresseerden houdt boswachter Ted Sluijter van Natuurmonumenten een excursie met uitleg over het werk.

Lees meer

 

word nu lid