natuurgebied

Wormer- en Jisperveld

Bezoekerscentrum De Poelboerderij

Maak vanaf Bezoekerscentrum De Poelboerderij een boottocht door het Wormer- en Jisperveld. Met speciale boottochten voor kinderen en Wilde Buiten Dagen, de oergezellige gezinsdagen. Naast het bezoekerscentrum ligt Veenweidepark de Trickel, het Wormer- en Jisperveld in miniformaat. En er is een waterspeelplaats voor kinderen.

Fotograaf: Jowien van der Vegte

Activiteiten

Vanaf Bezoekerscentrum De Poelboerderij vertrekken gedurende het hele jaar vaartochten met thema’s als wintervogels, weidevogels, natuurfotografie en paddenstoelen. Ga eens mee en ervaar de unieke natuur van het Wormer- en Jisperveld. Het bezoekerscentrum en de excursieboot zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Natuurgebied Wormer- en Jisperveld

Talloze boerenslootjes, weilanden en rietkragen vormen het Wormer- en Jisperveld, gelegen tussen Purmerend, Wormer en Zaandam. Je ziet hier draaiende weidemolentjes, grazende koeien en weilanden vol orchideeën en koekoeksbloemen.
Meer lezen over Wormer- en Jisperveld

Veenweidepark de Trickel

Naast Bezoekerscentrum De Poelboerderij vind je het Wormer- en Jisperveld in miniformaat, Veenweidepark de Trickel. Als het centrum geopend is kun je het Rondje Trickel (800 m) lopen met onderweg een pontje en vogelkijkhut. Of maak een langere wandeling rondom het park van 1,5 km.

Wandelen en fietsen

Vanaf Bezoekerscentrum De Poelboerderij start de prachtige wandelroute van 5 kilometer door de zeer vogelrijke Schaalsmeerpolder. Een aanrader voor vogelspotters!

Wat is er te doen voor kinderen?

  • Voor kinderen zijn er speciale boottochten over bijvoorbeeld roofvogels en vleermuizen.
  • Vier je verjaardagsfeestje.
  • Naast Bezoekerscentrum De Poelboerderij ligt een waterspeelplaats met sluis, dammetjes en molen.
  • Programma voor scholen: reserveren en informatie via www.poelboerderij.nl

Verjaardagsfeestje ‘De geheimzinnige schatkist’

Wist je dat het spookt bij Bezoekerscentrum De Poelboerderij? De geest van een oude walvisvaarder waart er 's nachts rond. Als je hem tegen komt ben je nog niet jarig! Maar… als je wel jarig bent kun je jouw verjaardag vieren door in zijn voetsporen te treden. Kan jij achter de code komen om zijn schatkist open te krijgen?

Reserveren? Mail bezoekerscentrum [at] poelboerderij [dot] nl of bel Bezoekerscentrum De Poelboerderij, tel. 075 - 621 91 00.

Adres

Bezoekerscentrum De Poelboerderij
Veerdijk 106
1531 MB Wormer

T 075 - 621 9100

Hoe is het bezoekerscentrum te bereiken?

Openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde treinstation is Wormerveer. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten fietsen en 20 minuten lopen naar Bezoekerscentrum De Poelboerderij. OV-fietsen zijn te huur bij NS-station Krommenie-Assendelft (circa 30 min. / 5 km fietsen) en NS-station Zaandam (circa 40 min. / 8 km fietsen). Kijk voor actuele informatie op www.ns.nl en www.ov9292.nl

Met de auto 

Neem vanaf Amsterdam A8 door de Coentunnel. De A8 gaat voorbij het knooppunt Zaandam over in de N246. Blijf de N246 volgen tot de afslag Wormer/Jisp. Sla hier rechtsaf en ga de Prins Clausbrug over de Zaan over. Sla direct na de brug linksaf richting Oost-Knollendam. Twintig meter voor het einde van de afslag rechtsaf het parkeerterrein van Bezoekerscentrum De Poelboerderij op. Loop ca 100 meter naar het bezoekerscentrum.

word nu lid