natuurgebied

Wormer- en Jisperveld

Wormer- en Jisperveld

Het gebied verkennen

oppervlakte en ligging

653 ha, tussen De Rijp, Purmerend en Wormerveer.

wandelen

Rond Bezoekerscentrum De Poelboerderij kun je wandelen. Daar start ook een prachtige wandelroute door de Schaalsmeerpolder (5 km).

 

Aan de zuidkant van het Wormer- en Jisperveld ligt het Oosteindepad, onderdeel van een wandelroutenetwerk. Het Oosteindepad is geopend van 15 juli tot 15 oktober. Honden zijn niet toegestaan vanwege het vee in de weilanden. In najaar en winter is het pad gesloten, omdat het gebied dan een belangrijke rustplaats is voor wintergasten zoals smienten. Daarna is het broedseizoen voor de weidevogels en rietvogels.

fietsen

Volg de fietsroute rond het Wormer- en Jisperveld

 

Fietsverhuur:

NS-station Krommenie-Assendelft

NS-station Zaandam

Fietsverhuur Wormer
Nieuweweg 3, 1531 AA Wormer, T (075) 642 05 85

kanoën

Er zijn verschillende kanoroutes uitgezet. Volg de knooppunten van het kanoroutenetwerk en je vaart langs de mooiste plekjes. Download de kanoroute

 

Bootverhuur:

Kanocentrum Arjan Bloem, Poelweg 1B, 1531 MD Wormer, T (075) 621 8805

Praag kano-roeibootverhuur (De Zwethoeve), Molenpad 1, 1546 LC, Jisp, T (075) 642 16 35

 

varen

Vaarexcursies vanaf Bezoekerscentrum De Poelboerderij. Kijk voor Wilde Buiten Dagen in de activiteitenagenda

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde treinstation is Wormerveer. Vanaf het station is het ongeveer 20 minuten lopen naar Bezoekerscentrum De Poelboerderij. OV-fietsen zijn te huur bij NS-station Krommenie-Assendelft (circa 30 min. / 5 km fietsen) en NS-station Zaandam (circa 40 min. / 8 km fietsen).

Kijk voor actuele informatie op www.ns.nl en www.ov9292.nl

rolstoel

Bezoekerscentrum De Poelboerderij en de excursieboot zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanaf het bezoekerscentrum naar de excursieboot ligt een verhard pad. In De Poelboerderij is een ringleiding voor slechthorenden.

toegang

Via het water toegankelijk en langs de gemarkeerde kanoroutes.

openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde NS-station is Wormerveer. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuten fietsen en 20 minuten lopen naar Bezoekerscentrum De Poelboerderij.

met de auto

Vanaf de N246 neem je afslag Wormer/Jisp. Sla rechstaf de Prins Clausbrug over. Na de brug linksaf richting Oost-Knollendam. Twintig meter voor het einde van de afslag rechtsaf het parkeerterrein van Bezoekerscentrum De Poelboerderij op.

Faciliteiten

contact

Een vraag over het Wormer- en Jisperveld? Neem dan contact op met de ledenservice van Natuurmonumenten, tel. 035 - 655 99 11 (tijdens kantooruren). Of gebruik het contactformulier

bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum De Poelboerderij

Veerdijk 106

1531 MB Wormer

T (075) 621 91 00

entree

Wormer- en Jisperveld, De Poelboerderij
Veerdijk 106
1531 MBWormer
Routebeschrijving
word nu lid