Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Rondje bio-boerderij Erfgoed Bossem

Rondje bio-boerderij Erfgoed Bossem

Waar

Beneden-Dinkeldal

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
  • Gratis

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Rondje bio-boerderij Erfgoed Bossem

Een koetje en een kalfje, die liepen in de wei ...

De slogan 'Tied zat in Twente' komt hier in alles tot uiting. Koeien grazen, je kunt in alle rust genieten van een kop koffie op de deel of het terras, kippen scharrelen rond. Het stressniveau is nihil> Wist je bijvoorbeeld dat ze bij Erfgoed Bossem het kalfje niet direct weg halen bij de moeder? Dat levert alleen maar stress op. Ze kunnen in alle rust samen grazen en dat levert uiteindelijk het allerbeste vlees.

Lid van Natuurmonumenten? Laarzen aan en gaan!

Boer Dennis Rerink neemt elke week zijn gasten mee door de weiden, vertelt in kleuren en geuren over de wilde bloemen, de brandrode runderen en het boerenleven in Twente. Die kleuren en geuren kom je tijdens de rondleiding trouwens ook echt tegen. Tussen bloemenweide en mesthoop zitten in kleur en geur grote verschillen, maar ze zijn toch echt onafscheidelijk.

Leden van Natuurmonumenten kunnen gratis aansluiten bij de rondleidingen. Ben je geen lid? Dan kun je dat bij aanmelding worden. Met jouw hulp gaan we direct aan de slag en werken we samen aan een natuurlijker Nederland. Met meer ruimte voor planten, bomen en dieren. Als dank ontvang je het boek 'Beleef de natuur met 80 verrassende tochten' en elk seizoen ons magazine PUUR. Doe mee!

Samenwerken loont

De oer-Hollandse Brandrode Runderen gedijen uitstekend op de trage grasgroei, want op de landerijen gebruiken we uiteraard geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen. In 2010 startte de samenwerking tussen Natuurmonumenten en Erfgoed Bossem. Deze samenwerking blijkt in de praktijk heel vruchtbaar en draagt sterk bij aan de natuur- en landschapsdoelen in het Beneden-Dinkeldal. De natte kern Ottershagen is  het laatste gebied in Twente waar we nu nog veel verschillende weidevogels aantreffen. Samen ontwikkelden we activiteiten waarmee we een vakantiebeurs award wonnen.

logo