Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Gebiedsgroep Delfzijl zorgt voor nieuwe aanplant in Biessumerbos

26 maart 2015 | Renée Nitters

De gebiedsgroep Delfzijl van Natuurmonumenten gaat op zaterdag 28 maart 2015 hard aan de slag in het Biessumerbos bij Delfzijl. De vrijwilligers gaan zo'n 350 nieuwe struiken aanplanten in het nu nog wat uniforme vijftien hectare grote bos.

Gebiedsgroep Delfzijl zorgt voor nieuwe aanplant in Biessumerbos

Meer variatie

De nieuwe struiken geven het Biessumerbos wat meer variatie, waardoor het bos aantrekkelijker wordt voor zowel wandelaars en fietsers, maar ook voor meer soorten dieren en planten. Naast nieuwe struiken wordt er op verschillende plaatsen in het natuurgebied een faunamengsel gezaaid om de leefomgeving van onder andere insecten te optimaliseren.

Vleermuisbunker aangepast

Met alle nieuwe aanplant, ook rond de vleermuisbunker in het Biessumerbos, hoopt Natuurmonumenten dat de vleermuizen weer gebruik gaan maken van de aanwezige vleermuisbunker. Boswachter Bart Zwiers: 'vleermuizen naderen hun mogelijke schuilplaats het liefst via een vliegroute die omgeven is met bomen. In Biessum ontbreekt het op de meeste toegangspaden naar het bos aan bomen. We hopen met de aanplant van de bomen dat we het voor de grootoorvleermuizen aantrekkelijker maken om hier hun winterslaap te houden'. De vleermuiswerkgroep Groningen gaf aanwijzingen om de bunker nog meer vleermuisproof te maken. Zwiers: 'de toegangspoort in de vleermuisbunker wordt verruimd en er worden zandsteenblokken in de bunker aangebracht, we zijn benieuwd naar de resultaten'.

placeholder

Fotograaf: Renée NittersBron: NatuurmonumentenGebiedsgroep Delfzijl

De vrijwilligersgroep die dit weekend aan de slag gaat, is ontstaan in 2011. Iedere eerste zaterdagochtend van de maand voert de groep in het natuurgebied onderhoudsklussen uit, veelal snoei- en zaagwerk. Geboren uit een wens van de vrijwilligers, gaan ze nu aan de slag met de aanplant van 350 struiken.

Zelf Biessumerbos ontdekken?

Dit voorjaar even kijken hoe het geworden is? Natuurmonumenten heeft een leuke wandelroute uitgezet in het Biessumerbos. Ben je in de buurt? Bezoek het natuurgebied, het is de moeite waard!

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo