Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vaar- en wandelseizoen in Botshol start vanaf 16 juni

05 juni 2019 | Olga Ekelenkamp

Zin om het natuurgebied Botshol te voet of via het water te verkennen? De afgelopen maanden was het gebied het exclusieve domein van talloze broedvogels, maar vanaf 16 juni gaan de poorten en hekken van Botshol weer open. Dan kun je onze Botsholroute (12 km) weer wandelen of deelnemen aan één van onze vaarexcursies.

Vaarexcursie in Botshol

De poorten en hekken van natuurgebied Botshol zijn weer open. Nu de sluiting in verband met het broedseizoen is opgeheven, kan iedereen weer naar hartenlust genieten van dit bijzondere natuurgebied. Ontdek dit typische Hollandse laagveengebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Zie de lepelaars overvliegen en hoor de aalscholvers kekkeren in hun nesten. Je kunt dit natuurgebied wandelend of via het water beleven.

Vaar met ons mee!

Botshol verken je bij uitstek via de vele plassen en slootjes! Tot en met eind augustus kun je twee keer per week meevaren met de vaarexcursies van Natuurmonumenten. Onder begeleiding van een gids vaar je door het gebied en bezoek je een veenmosrietlandje, waar je onder meer zonnedauw en verschillende orchideeën kunt aantreffen. Boek jouw vaarexcursie online op de site van Natuurmonumenten: natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/botshol en klik op ‘Activiteiten’. Liever met een eigen groep door Botshol varen? Bespreek dan een groepsexcursie via (0294) 26 82 22.

Zelf varen kan ook! Huur een roeiboot bij verhuurders Verweij (Botsholsedijk 14) en Jansen (Botsholsedijk 3).

Botsholroute

Vanaf de Zwarte schuur aan de Botsholsedijk 30-32 in Waverveen start de Botsholroute van zo’n 12 km. Je wandelt over brede legakkers, door uitgestrekte polders en over smalle dijkjes. De route leidt je langs een weidevogelgebied, ruisende rietvelden en -bij Waverhoek- een kakofonie aan weide-, water- en moerasvogels.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp