info-avond en excursie over insectensterfte

info-avond en excursie over insectensterfte

5 km

Waar

Brunssummerheide

  Kosten

  Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
  Kinderen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
  • Gratis
  Activiteit

  info-avond en excursie over insectensterfte

  De dramatische insectensterfte moet gestopt worden. Dit staat hoog op de prioriteitenlijst van Natuurmonumenten. In de media gaat veel aandacht naar de bijen en andere bestuivers, omdat deze erg belangrijk zijn voor onze voedsel voorziening. Zonder bijen niet alleen geen honing maar ook geen vruchten. Nu zullen heel wat mensen het niet zo erg vinden als er minder muggen en wespen zijn. Maar er zijn nog zoveel meer insecten waar we geen last van hebben en die allemaal ook een belangrijke functie hebben in ons hele ecosysteem. Hun plaats in de voedselketen is onmisbaar voor andere dieren zoals zwaluwen, vleermuizen en hagedissen. Larven, wormen en kevers zijn onmisbaar om dood blad en takken te verteren. Sommige insecten worden ingezet om andere plaagsoorten te bestrijden zoals lieveheerbeestjes. Ook al die prachtige vlinders, libellen, kevers (om er een paar te noemen) worden bedreigd.

  Tijdens deze avond nemen boswachters Corrie Meijer en Mai Arets je mee in dit magische insectenrijk. Zij leggen uit waarom de insectensterfte zo’n ramp is. En last but not least wat er moet gebeuren om dit proces te stoppen. Na een korte pauze gaan we een avondwandeling maken over de Brunssummerheide waarbij we proberen om ter plekke het werk en belang van insecten te laten zien.

  De bijeenkomst inclusief excursie duurt van 19.30 uur tot circa 22.00 uur en vindt plaats in het Bezoekerscentrum Brunssummerheide, Schaapskooiweg 99 te Heerlen. De avond is gratis. 

   

   

  info-avond en excursie over insectensterfte

  za. 15 sep. 2018 - 10:15Uitverkocht
  Direct aanmelden