Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Birthe Blom (viool) en Ketevan Sharumashvili (piano) spelen op Buitenplaats Beeckestijn

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Birthe Blom (viool) en Ketevan Sharumashvili (piano) spelen op Buitenplaats Beeckestijn

Waar

Beeckestijn

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Birthe Blom (viool) en Ketevan Sharumashvili (piano) spelen op Buitenplaats Beeckestijn

"Heroïsch" is de bijnaam voor Beethovens 7e vioolsonate. Hij is opgedragen aan tsaar Alexander I en is een contrastrijk, dramatisch werk. Daartegenover de beroemde en prachtige 1e sonate van Schumann, die hij pas laat schreef (hij was 41) en slechts in een paar dagen. Violisten spelen hem graag omdat het zeer compact van vorm is en in de genadeloze toonsoort van a-klein, een van de meest directe spiegels van Schumanns innerlijke leven. Uitvoerenden zijn Birthe Blom (viool) en Ketevan Sharumashvili (piano). Toen Birthe in 2005 het Oskar Back Concours won, ontving ze niet alleen een studiebeurs, maar mocht ze ook op de ex-Paul Godwin Stradivarius-viool (ca. 1716) spelen. Inmiddels is de viool onderdeel van de NMF-collectie. Het is de enige Stradivari in de collectie en hij is eigenlijk niet 100% van hem: het bovenblad is van latere datum. Sinds kort vormt ze met de Georgische pianiste Ketevan een vast duo. Met een 'special talent scholarship' rondde zij haar master af in Amsterdam bij professoren Naum Grubert en Jan Wijn. Ze is niet meer weggegaan uit Amsterdam!

Programma

  • Birthe Blom, viool
  • Ketevan Sharumashvili, piano

R. Schumann: Sonate voor viool en piano nr. 1 in a, op. 105
I. Mit leidenschaftlichem Ausdrück
II. Allegretto
III. Lebhaft

L. van Beethoven: Sonate voor viool en piano nr. 7 in c, op. 30 nr. 2
I. Allegro con brio
II. Adagio cantabile
III. Scherzo
IV. Finale. Allegro

Uniek in Nederland

Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is een buitenplaats met een rijke cultuurhistorie en prachtige stijltuinen. De gebouwen, het parkbos en de tuinen vormen samen een rijksmonument. Geniet op deze bijzondere locatie van een prachtig concert. Wandel voorafgaand aan het concert langs de gebouwen en het parkbos via de rode route (2 km). Volg de voetsporen van de bewoners van weleer en laat je leiden langs de hoogtepunten uit de cultuurgeschiedenis van deze bijzondere buitenplaats, zoals de klassieke kruidentuin met slangenmuur, een bloemenwaaier, een romantisch berceau en een barokke siertuin.

Combineer een concertbezoek met een kijkje in het prachtige museumhuis

Beeckestijn is een prachtige historische buitenplaats, die in de 18de eeuw aan de duinrand in Kennemerland is gesticht als zomerverblijf van Amsterdamse regenten. Huis Beeckestijn is sinds juni 2019 ingericht als ‘Museumhuis’ van Hendrick de Keyser Monumenten. In de vertrekken beleef je hoe het was om rond 1717 in het huis te wonen. Bezoekers van het NMF Kamermuziekfestival ontvangen het tweede entreekaartje voor het museumhuis gratis op vertoon van hun ticket van het NMF Kamermuziekfestival (print of digitaal). Deze actie is geldig op 6, 7 en 8 oktober. Het huis is open: donderdag van 13.30 – 16.00 uur en vrijdag t/m zondag van 11.00 – 16.00 uur.

Praktische informatie

  • De locatie is rolstoeltoegankelijk.
  • Voor het concert is het mogelijk om een 3-gangen dinerarrangement te boeken bij Brasserie Beeckestijn. Het diner start om 18 uur zodat u op tijd klaar bent voor de start van het concert. Dit dinerarrangement kost €45,00 per persoon (exclusief drankjes) en is direct te boeken via deze website ovv NMF 3-gangen

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid