Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Het Gvetadze-Saeijs-Bogdanovic Trio spelen op Buitenplaats Beeckestijn

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Het Gvetadze-Saeijs-Bogdanovic Trio spelen op Buitenplaats Beeckestijn

Waar

Beeckestijn

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Het Gvetadze-Saeijs-Bogdanovic Trio spelen op Buitenplaats Beeckestijn

Crème de la crème in het koetshuis van Buitenplaats Beeckestijn vanmiddag. In alle opzichten wordt het een genot voor je zintuigen! Want je zult een Guarneri uit 1725 met een strijkstok van Sartory horen, bespeeld door de Nederlandse topvioliste Frederique Saeijs. Dit prachtige ensemble heeft ze in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Ze speelt samen met twee topmusici: Nino Gvetadze, die thuis een Steinway & Sons uit 1936 in bruikleen heeft van het fonds, en celliste Maja Bogdanovic. Twee zeer geliefde stukken staan op het programma: het ‘Zigeunertrio’ van Haydn en het ‘Dumky’ trio van Dvorák. ‘Dumky’ komt van het Oekraïense ‘Duma’, dat refereert aan epische ballades van mensen in gevangenschap. Ongeremde hartstocht is hier te horen, laat deze nog op je doorwerken als je na het concert een wandeling over het landgoed van Beeckestijn maakt. Het ene moment loop je door een strenge Franse tuin, dan weer word je aangemoedigd je fantasie de vrije loop te laten in de Engelse tuin.

Programma

  • Frederieke Saeijs, viool
  • Maja Bogdanovic, cello
  • Nino Gvetadze, piano

J. Haydn: Pianotrio nr. 39 in G, Hob. XV:25 "Zigeunertrio"

A. Dvořák: Pianotrio nr. 4 in e, op. 90 "Dumky"

Uniek in Nederland

Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is een buitenplaats met een rijke cultuurhistorie en prachtige stijltuinen. De gebouwen, het parkbos en de tuinen vormen samen een rijksmonument. Geniet op deze bijzondere locatie van een prachtig concert. Wandel voorafgaand aan het concert langs de gebouwen en het parkbos via de rode route (2 km). Volg de voetsporen van de bewoners van weleer en laat je leiden langs de hoogtepunten uit de cultuurgeschiedenis van deze bijzondere buitenplaats, zoals de klassieke kruidentuin met slangenmuur, een bloemenwaaier, een romantisch berceau en een barokke siertuin.

Combineer een concertbezoek met een kijkje in het prachtige museumhuis

Beeckestijn is een prachtige historische buitenplaats, die in de 18de eeuw aan de duinrand in Kennemerland is gesticht als zomerverblijf van Amsterdamse regenten. Huis Beeckestijn is sinds juni 2019 ingericht als ‘Museumhuis’ van Hendrick de Keyser Monumenten. In de vertrekken beleef je hoe het was om rond 1717 in het huis te wonen. Bezoekers van het NMF Kamermuziekfestival ontvangen het tweede entreekaartje voor het museumhuis gratis op vertoon van hun ticket van het NMF Kamermuziekfestival (print of digitaal). Deze actie is geldig op 6, 7 en 8 oktober. Het huis is open: donderdag van 13.30 – 16.00 uur en vrijdag t/m zondag van 11.00 – 16.00 uur.

Praktische informatie

  • De locatie is rolstoeltoegankelijk.
  • Voor het concert is het mogelijk om een lunch te boeken bij Brasserie Beeckestijn. Dit kun je reserveren via deze website ovv NMF lunch.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid