Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Zusjes Pedano spelen met pianist Illia Fialko op Buitenplaats Beeckestijn

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Zusjes Pedano spelen met pianist Illia Fialko op Buitenplaats Beeckestijn

Waar

Beeckestijn

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Zusjes Pedano spelen met pianist Illia Fialko op Buitenplaats Beeckestijn

De eerste romantische Engelse tuin in Nederland staat vandaag decor voor de zusjes Pedano en de jonge Oekraïense pianist Illia Fialko. De jonge, talentvolle zusjes brengen een sprookjesachtig romantisch concert omlijst met een gouden randje van de mooiste Franse chansons. Ze hebben ondanks hun jonge leeftijd al een indrukwekkend aantal optredens verzorgd op internationale podia en tv-programma's. Vanwege hun grote liefde voor de natuur brengen ze vandaag een gevarieerd programma uit de Romantiek waarin de natuur centraal staat. Anuschka Pedano is te horen op een Vuillaume-alt uit 1864. Deze altviool heeft zij in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en is gebouwd tijdens het hoogtepunt van de romantiek. Net als in de tuin, waar ruimte is voor verbeelding, staat tijdens het concert vandaag de weg open naar elfen, nevelige bossen en rode zonsopkomsten.

Programma

  • Maria Pedano, zang & hobo
  • Anuschka Pedano, altviool
  • Illia Fialko, piano

R. Schumann: Märchenerzählungen, op. 132
I. Lebhaft, nicht zu schnell
II. Lebhaft und sehr markiert
III. Ruhiges Tempo, mit zartem Ausdruck
IV. Lebhaft, sehr markiert

C. Franck: Sonate voor viool en piano in A (1886)
I. Allegretto ben moderato
II. Allegro
III. Recitativo-Fantasia, ben moderato
IV. Allegretto poco mosso

A. Ponchielli: Capriccio voor hobo en piano, op. 80

Franse chansons

Uniek in Nederland

Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is een buitenplaats met een rijke cultuurhistorie en prachtige stijltuinen. De gebouwen, het parkbos en de tuinen vormen samen een rijksmonument. Geniet op deze bijzondere locatie van een prachtig concert. Wandel voorafgaand aan het concert langs de gebouwen en het parkbos via de rode route (2 km). Volg de voetsporen van de bewoners van weleer en laat je leiden langs de hoogtepunten uit de cultuurgeschiedenis van deze bijzondere buitenplaats, zoals de klassieke kruidentuin met slangenmuur, een bloemenwaaier, een romantisch berceau en een barokke siertuin.

Combineer een concertbezoek met een kijkje in het prachtige museumhuis

Beeckestijn is een prachtige historische buitenplaats, die in de 18de eeuw aan de duinrand in Kennemerland is gesticht als zomerverblijf van Amsterdamse regenten. Huis Beeckestijn is sinds juni 2019 ingericht als ‘Museumhuis’ van Hendrick de Keyser Monumenten. In de vertrekken beleef je hoe het was om rond 1717 in het huis te wonen. Bezoekers van het NMF Kamermuziekfestival ontvangen het tweede entreekaartje voor het museumhuis gratis op vertoon van hun ticket van het NMF Kamermuziekfestival (print of digitaal). Deze actie is geldig op 6, 7 en 8 oktober. Het huis is open: donderdag van 13.30 – 16.00 uur en vrijdag t/m zondag van 11.00 – 16.00 uur.

Praktische informatie

  • De locatie is rolstoeltoegankelijk.
  • Bij het concert krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden in het koetshuis. Brasserie Beeckestijn is op zondag gesloten.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid