Nieuws van de boswachter

Voormalig korenveld straks wilde bloemenzee

03 april 2019 | Eveline Blok

Het valt veel mensen op: insecten, bloemen en vogels verdwijnen uit ons landschap. Maar zonder wilde bloemen, geen insecten en zonder insecten geen vogels. Daarom zet Natuurmonumenten heel Nederland in bloei. Ook op Beeckestijn zetten we ons in voor de wilde bloemen.

Korenveld wordt wilde bloemenzee

Voormalig korenveld wordt bloemenweide

Op Beeckestijn hebben we het grasveld - dat in de hoogtijdagen van de buitenplaats een korenveld was - ingezaaid met een mengsel van inheemse bloemen. Zo creëren we een prachtige bloemenweide die een verscheidenheid aan vlinders aantrekt. Straks kun je hier genieten van de kleur en geur van de bloemenrijkdom van o.a. wilde korenbloemen, knoopkruid, kamille, honingklaver en kaasjeskruid.

Samen zetten we Nederland in bloei

Natuurmonumenten zet zich in voor meer wilde bloemen. Binnen onze natuurgebieden, maar vooral ook daarbuiten. Samen zorgen we voor meer wilde bloemen in Nederland. Doe je ook mee?

Zaai wilde bloemen in je eigen tuin of zet samen met buurtbewoners je buurt in bloei. Je kunt ook je gemeente vragen om meer plaats te maken voor bloemen. In de gratis toolkit vind je alles om zelf aan de slag te gaan.

Vraag de toolkit aan

Meer bloemen

 

Eveline Blok
Eveline Blok
logo