Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boomveiligheidscontrole Buurserzand en Witteveen

27 januari 2020 | Simone Damhof

Natuurmonumenten voert de komende weken werkzaamheden uit aan bomen langs wegen en paden in en rondom het Buurserzand, Witte veen en Grintenbosch. Dit doen we in het kader van de veiligheid van de recreanten en het verkeer in en rondom onze natuurgebieden.

boomverzorging

Apk voor bomen

De bomencontrole vindt plaats door deskundigen. Indien nodig verwijderen we gebroken en/of dode takken. Naast de bomen langs wegen controleren we ook een deel van de zandpaden en wandelpaden. Zieke bomen kunnen bijvoorbeeld in de toekomst door afbrekende takken onveilige situaties veroorzaken. Soms is dat nu nog niet te zien, dus naast het controleren van afbrekende takken zijn we ook erg alert op de algehele gezondheid van de boom. De APK houdt auto's in het verkeer veilig. De boomcontroles houden het in de natuur voor recreanten veilig. 

Systematisch werken

Alle beheereenheden van Natuurmonumenten in Nederland voeren op dezelfde manier boomcontroles uit. Op verantwoorde wijze inventariseren we risico’s en door allemaal met hetzelfde systeem te werken kunnen we vaak problemen voorkomen. Zo is bijvoorbeeld vastgelegd dat we hoofdverkeerswegen en risicolocaties zoals parkeerplaatsen en recreatieterreinen vaak controleren. MTB- en wandelroutes controleren we daarentegen iets minder vaak. Veiligheid voor recreanten en verkeer staan voorop.

Simone Damhof
Simone Damhof