Wandelen

Paddenstoelen leren herkennen

Paddenstoelen leren herkennen

6 km

Waar

Dal van de Ruiten Aa

  Kosten

  Volwassen
  • Normaal€ 8,00
  • Ledenprijs€ 5,00
  Kinderen
  • Normaal€ 7,00
  • Ledenprijs€ 4,00
  • € 4,00

  Nog plek beschikbaar!

  Activiteit

  Paddenstoelen leren herkennen

  Overal paddenstoelen

  Op allerlei verschillende plaatsen schieten de paddenstoelen uit de grond. In de meest bizarre vormen, kleuren en met de meest exclusieve namen, als duivelseieren, eekhoorntjesbrood, aardsterren, blote billetjeszwammen, heksenboleten en ga zo maar door.

  Beelden

  Heb je er meteen beelden bij? Vaak heten de paddenstoelen zo, omdat ze grote gelijkenis vertonen met bijvoorbeeld roze blote billetjes, al zijn ze dan wel maar zo’n 1 a 2 centimeter groot. Of zijn het namen die uit een ver verleden stammen, waar het verklaarbare nog niet verklaard kon worden. Het zijn in ieder geval namen die tot de verbeelding spreken en uitnodigen tot nader onderzoek naar de dragers van deze prachtige namen.

  Paddenstoelenkenner

  Henk Pras, paddenstoelenkenner bij uitstek, kan je als geen ander inwijden in de wereld van de soms uiterst giftige en soms uitzonderlijk smakelijke exemplaren. Zin gekregen om mee op zoek te gaan?

  Stevige schoenen

  Trek stevige schoenen aan en kleding die vies mag worden, het kan vrij vochtig zijn in het bos.

  Gasterij Natuurlijk Smeerling

  Heb je na afloop zin om nog even een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij te nemen? Loop dan even binnen in de Gasterij (eigen kosten).

  Paddenstoelen leren herkennen

  zo. 16 sep. 2018 - 13:30Nog 1 plek beschikbaar