Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Beheer ecozone Ter Borch over naar Natuurmonumenten

11 juli 2016 | Renée Nitters

Op vrijdag 8 juli nam Natuurmonumenten officieel het beheer en onderhoud van de ecozone in Ter Borch over van de gemeente Tynaarlo. Leerlingen van de openbare basisschool De Rietzanger uit Eelderwolde hielpen bij de overdracht door te vertellen welke dieren gaan profiteren van deze natuurcorridor.

Beheer ecozone Ter Borch over naar Natuurmonumenten

Les in de klas

Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten leerde de kinderen er alles over tijdens één van de lessen op school. 'De ecozones in Ter Borch maken onderdeel uit van het natuurgebied De Onlanden vlakbij Groningen. Een prachtig beekdallandschap waar veel vogels als roerdomp, veldleeuwerik en tureluur zich thuis voelen. Ook de otter heeft zich er inmiddels sinds een paar jaar permanent gevestigd. Hoe leuk is dat? We verbinden nu aan de zuidkant van Ter Borch het Paterswoldse meer met De Onlanden. Aan de noordkant verbindt deze ecozone De Onlanden met de Piccardthofplas in Groningen'.

De Onlanden

De waterrijke Onlanden biedt niet alleen plek aan vele vogels zoals watersnip, kwartelkoning en smienten, maar biedt ook de Groninger stad bevolking droge voeten. Bij piekbuien treedt De Onlanden op als waterbergingsgebied. Win-win voor mens en dier. Wist je trouwens dat er al heel veel te doen is op De Onlanderij? De poort naar De Onlanden toe herbergt horeca, het boswachter Bart schuurtje en er starten diverse wandelroutes.

placeholder

Fotograaf: Bibi de LangeBron: gemeente Tynaarlo

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo