Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kom naar de levende kerststal op De Onlanderij bij Groningen

21 november 2016 | Renée Nitters

Vanaf zaterdag 10 december tot en met zondag 8 januari heeft Natuurmonumenten de stal op De Onlanderij in Eelderwolde omgetoverd tot een levende kerststal. Ezels, koeien, schapen, konijntjes en natuurlijk Jozef, Maria en de drie wijzen heten je van harte welkom. Kom je langs? Het is zeker de moeite waard! Let op! Op maandag 24 december gesloten. Eerste en Tweede Kerstdag geopend.

Kom naar de levende kerststal op De Onlanderij bij Groningen

Kom in de kerstsfeer!

De stal bij De Onlanderij ademt nu al een gezellige kerstsfeer uit. De voorbereidingen zijn in volle gang. Boswachter Bart Zwiers vertelt enthousiast: 'het wordt dit jaar echt leuk. Het pad dat naar de stal kronkelt omzomen we met kerstbomen. Bij de ingang staan gezellige vuurkorven. Bij de stal aangekomen ontvouwt zich een ouderwets kersttafereel met Jozef, Maria en het kindje in de krib. Schapen, koeien en geiten verwelkomen je met hun eigen geluid, terwijl ze tevreden in het stro staan. En zo vervolgt Zwiers, voor kinderen organiseert Natuurmonumenten extra activiteiten tijdens de kerstperiode. Reden genoeg om even langs te komen'.

Video of Levende Kerststal Natuurmonumenten

placeholder

Fotograaf: Jan Ebbenn

Activiteiten

Boswachter Bart heeft een bijzondere speurtocht uitgezet in de stal van De Onlanderij. Overal in de schuur heeft hij 'dieren' verstopt. Als je ze allemaal vindt en je weet ook welk dier het is? Dan mag je de speurtocht inleveren in het boswachter Bart schuurtje op De Onlanderij. De boswachter trekt aan het einde van de kerstperiode uit de juiste inzendingen tien namen. Je ontvangt persoonlijk bericht of jij één van de winnaars bent en je een leuke prijs in de winkel van De Onlanderij uit mag zoeken.

Extra levendige kerststal

Op Tweede kerstdag krijgt de kerststal nog een extra levendig tintje. Naast alle ezels, koeien, schapen en ander kleinvee zijn van 11.00 - 15.00 uur ook Jozef, Maria en de drie wijzen op die dagen in levende lijve aanwezig.

placeholder

Fotograaf: Rene Koster

Horeca Onlanderij

Zijn de (klein)kinderen lekker bezig? Dan kunnen (groot)ouders in de horeca van De Onlanderij terecht voor een kop koffie of thee met iets lekkers er bij. Horeca en de levende kerststal zijn geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 - 17.00 uur. Zaterdags en zondag's van 10.00 - 17.00 uur. En zo besluit Bart Zwiers: 'beide kerstdagen en oud- en nieuwsjaardag ben je ook van harte welkom van 10.00 - 17.00 uur.

Locatie

Je vindt De Onlanderij in Eelderwolde aan de Madijk 1. Je rijdt via de Borchsingel naar de Madijk. Tom-tom informatie: voer Borchsingel 41 Eelderwolde. Vanaf dat punt is het goed bewegwijzerd naar De Onlanderij. Gratis parkeren is mogelijk bij de Hoornse Plas (adres: Achterom, Haren).

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo