Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Doe jij mee met de eerste Leeuwenloop in De Onlanden?

22 juni 2016 | Renée Nitters

Op zondag 18 september 2016 vindt de allereerste Leeuwenloop plaats in De Onlanden. Een nieuw wandelevenement door dit jonge natuurgebied aan de rand van de stad Groningen. Loop jij op deze, misschien wel zonovergoten, nazomerdag mee?

Doe jij mee met de eerste Leeuwenloop in De Onlanden?

Keuze uit diverse afstanden

De Lionsclub Groningen ontvangt je op zondag 18 september rond 11.00 uur graag aan de start van dit nieuwe wandelevement op De Onlanderij. Je kunt kiezen uit een 6,4 wandelroute of eentje van 12,4 km.Voor kinderen is er een speciale OERRR route, waar ze allerlei opdrachten kunnen doen en het blotevoetenpad kunnen uitproberen. Voor ieder wat wils.

placeholder

Goed doel

De Lionsclub Groningen draagt graag een steentje bij aan de maatschappij. Deze keer zochten ze Natuurmonumenten als goed doel uit. Met je deelname aan deze wandeltocht wordt het grootste deel van je inschrijfgeld besteed aan een te ontwikkelen natuureducatief pakket voor ontmoetingspunt De Onlanderij. Ken je De Onlanderij nog niet?

De Onlanderij

Ontmoetingspunt De Onlanderij is volop in ontwikkeling. Sinds begin 2016 is er een theehuis. Uitbaters Pieter en Manon serveren er een heerlijk kop koffie of thee met eigen gemaakte koek, taart of gebak, maar ook bijzondere soepen en een broodje 'pulled pork' staan op het menu. Echt smullen! De Onlanderij herbergt sinds kort het 'boswachter Bart' schuurtje. Regelmatig houdt de boswachter daar zijn 'boswachtersspreekuur'. Verder is er een moestuin, speelnatuur en een plek om een echte hut te bouwen. Wist je dat er zelfs al theatervoorstellingen gegeven worden?

placeholder

Natuurgebied De Onlanden

De Onlanderij is het startpunt om de natuur in De Onlanden te verkennen en hoe kan dat beter dan mee te doen aan de eerste Leeuwenloop! Het gebied is de moeite waard vanwege onder andere de grote vogelrijkdom. Wellicht vergezelt de roerdomp je op je wandeling met zijn typisch hoempende geluid. Ook de otter heeft z'n stek gevonden in De Onlanden.

Aanmelden en kosten

Doe je mee? Aanmeldenen alle details vind je in de activiteitenkalender. Leden van Natuurmonumenten: € 8,50 en niet leden: € 9,50. Kinderen van OERRR: € 6,50. Niet OERRR lid: € 7,50. Groepen: € 25,00.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo