Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Doe mee met eerste winterloop Groene 4 mijl Groningen

07 januari 2016 | Renée Nitters

Heb je zin om aan een echte winterloop mee te doen? Op 31 januari 2016 wordt de eerste Groene 4 mijl van Groningen gehouden voor echte bikkels! Startpunt is het nieuwe ontmoetingspunt De Onlanderij van Natuurmonumenten aan de Madijk in Eelderwolde, vlakbij Groningen.

Doe mee met eerste winterloop Groene 4 mijl Groningen

Zet een prestatie neer

Tijdens de groene 4 mijl loop je zowel on- als offroad door het natuurgebied De Onlanden. Als het zo koud is als begin januari wordt het met recht een tocht waar je moet afzien en een prestatie hebt neergezet als je eenmaal over de eindstreep bent gekomen. In het nieuwe theehuis van Natuurmonumenten smaakt de kop warme snert die voor iedere deelnemer klaar staat dan des te lekkerder.

Voor kinderen en volwassenen

Je kunt individueel deelnemen aan de Groene 4 mijl of de Groene Trailrun van 18,8 kilometer gaan lopen. Daarnaast nodigen we ook bedrijven uit om met teams te starten op de 4 Mijl afstand. Wil je met kinderen deelnemen? Dan is de ouder-kindloop (8 tot 12 jaar) een aanrader.

placeholder

Fotograaf: Andries de la Lande CremerBron: NatuurmonumentenVroegboekkorting en aanmelden

Ben je niet echt een hardloper maar wil je toch graag mee doen? Dat kan! Er zijn twee wandelroutes uitgezet door De Onlanden van 6,4 en 12,4 kilometer. Keuze genoeg. Schrijf je je voor 24 januari in, dan profiteer je van een vroegboekkorting. Aanmelden gaat via de site van de Groene 4 Mijl. Op hun site vind je tevens de inschrijvingskosten en starttijden van de verschillende lopen.

Groene 4 Mijl helpt Natuurmonumenten

Wist je dat je met je inschrijving automatisch Natuurmonumenten steunt? Dan heb je nu twee redenen om mee te doen! De loop is zowel goed om je eigen conditie als ook de natuur in je omgeving op peil te houden. Per deelnemer schenkt de Groene 4 Mijl € 1,- aan Natuurmonumenten. De opbrengst draagt bij aan de aanschaf van een kudde Exmoor pony's in De Onlanden.

placeholder

Winterse activiteiten theehuis

Ben je niet een echte hardloper of wandelaar? Rondom De Onlanderij, waar de start en finish plaats vindt van de Groene 4 mijl, zijn allerlei winterse activiteiten voor kinderen.

Routebeschrijving

Let op! Als je met de auto komt, voer Borchsingel Eelderwolde in je Tom-Tom in! Eenmaal op De Borchsingel staan verwijzingsborden naar De Onlanderij aan de Madijk 1.

placeholder
Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo