Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Duizend bezoekers genieten op Festival van OERRR Groningen

24 augustus 2015 | Renée Nitters

Zondag 23 augustus genoten zo'n duizend bezoekers op het eerste Groningse Festival van OERRR aan de rand van De Onlanden vlakbij Groningen. Kinderen deden er onder meer een natuurquiz, kregen een rondleiding, bouwden hutten, bakten popcorn, stampten in de modder op het blote voeten pad of maakten een insectenhotel.

Duizend bezoekers genieten op Festival van OERRR Groningen

Kennismaken met De Onlanderij

Nog voor de poorten om 11:00 uur officieel openden scharrelden de eerste kinderen over het erf van de boerderij aan de Madijk in Eelderwolde, en de meesten gingen niet voor de sluitingstijd van 16:00 weer weg. Boswachter Bart Zwiers was bijzonder tevreden. ‘Op deze manier betrekken we kinderen bij de natuur en kunnen we dit prachtige gebied ook bij hun ouders onder de aandacht brengen'.

placeholder

Fotograaf: Judith BoumaBron: Natuurmonumenten

Sprinkhanen eten en hutten bouwen

Veel kinderen lieten zich de zelf geroosterde sprinkhanen en meelwormen goed smaken. Na de sprinkhanen gingen ze hutten bouwen, armbandjes knopen of even langs de verhalenverteller. De grote zandbak had grote aantrekkingsktracht op de kleintjes, maar ook de wat oudere kinderen wisten de plek te vinden om bijzondere speelnatuur te ontwerpen. Prima inspiratiebron voor Natuurmonumenten voor eventuele toekomstige speelnatuur in De Onlanden. Wil je alle ontwerpen bekijken die gemaakt zijn? Ze zijn te vinden op Facebook De Onlanden!

Natuurbeschermers van de toekomst

Het belangrijkste doel is volgens boswachter Bart Zwiers dat de kinderen een leuke dag beleven: 'en natuurlijk dat ze oog krijgen voor de natuur. Uiteindelijk zijn zij onze toekomstige natuurbeschermers'. Ben jij al lid van OERRR?

placeholder

Fotograaf: Marjan DunningBron: Natuurmonumenten

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo