Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Groene 4 Mijl trekt natuurliefhebbers en sportievelingen naar De Onlanden

23 januari 2017 | Renée Nitters

Terwijl de eerste sportievelingen zich opwarmden met een aantal oefeningen klonk rond half tien het startschot voor de Groene 4 Mijl op zondag 22 januari in De Onlanden bij Groningen. Aangemoedigd door familie en vrienden begaven meer dan 1500 hardlopers en wandelaars zich in het berijpte, zonovergoten natuurgebied De Onlanden. Een plaatje!

Groene 4 Mijl trekt natuurliefhebbers en sportievelingen naar De Onlanden

Startschot voor een mooie beleeftocht

Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten stond 's ochtends vroeg klaar om alle deelnemers succes te wensen en het startschot te lossen. Zwiers: 'fantastisch, dat we samen met Brends Events dit kunnen aanbieden in De Onlanden. De routes gaan over bestaande (zand)paden en bieden een prachtig uitzicht over dit uitgestrekte, ruige gebied. Het mooie is hier dat natuur en waterberging hand in hand gaan'.

placeholder

Fotograaf: Lia SnoekBron: Natuurmonumenten

Otters en zilverreigers

'Binnen enkele jaren heeft de otter het gebied gevonden en het tot zijn territorium gemaakt zo vervolgt Zwiers. Inmiddels zijn er al meerdere jonge baby-otters geboren. Ook de zilverreiger is hier een bekende gast. En wat denk je van de roerdomp! Meer dan vijftien paartjes broedden hier in 2015. Kortom, een prachtig natuurgebied dat er voor zorgt dat de stadjers droge voeten houden bij extreem weer. En, zo besluit Zwiers, natuurliefhebbers en sporters kunnen er van genieten. Wat is er mooier?'

Video of Duizenden deelnemers rennen Groene 4 Mijl - RTV Noord

Zelf De Onlanden ontdekken?

Niet deel genomen aan de Groene 4 Mijl voor bikkels in De Onlanden? Je vindt het oefenparcours voor de Groene 4 Mijl ook op de site van Natuurmonumenten en als wandel- of hardlooproute in de Natuurmonumenten-route app.Na afloop van je wandeling kun je met een lekker kop koffie of thee nagenieten in de horeca van De Onlanderij. De (h)eerlijke hamburgers en pannenkoeken zijn een aanrader! De Onlanderij is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 uur - 17.00 uur.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo