Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kinderen zetten Groningen in bloei met zaadbommetjes

25 mei 2015 | Renée Nitters

Na Rotterdam, Heerlen en Utrecht deden 21 mei kinderen uit Groningen mee met de OERRR bloemenregen. Het doel van deze campagne is samen Nederland in bloei zetten! Want met akkerranden en grasvelden vol bloemen vinden de nu bedreigde vlinders, bijen, kevers en weidevogels straks weer hun plek.

Kinderen zetten Groningen in bloei met zaadbommetjes

Boswachter Bart in de klas

Op 21 mei bracht boswachter Bart Zwiers een bezoekje aan groep 6 van OBS Ter Borch. Na een gastles ging hij samen met de kinderen in een vrolijk gekleurde optocht naar de boerderij in De Onlanden, een natuurgebied onder de rook van de stad Groningen. Hier vulden ze allemaal een eigen emmertje vol met zelfgemaakte zaadbommetjes.

Gooien maar!

Uiteindelijk gingen alle zaadbommetjes de lucht in. Na dit spektakel nam boswachter Bart de kinderen mee op excursie. 'Goed opletten, wie weet zien we een kievit, sporen van een ree of de geheimzinnige roerdomp!'. De bloemenregen vindt op tal van plekken in Nederland plaats tussen 19 en 22 mei.

Video of Bommetjes in en voor de natuur

Zaadbommetjespakket voor alle kinderen van OERRR

Alle 190.000 kinderen van OERRR hebben rond Hemelvaart een email gekregen om bij verkooppunten van Weleda, zoals De Tuinen en (natuur)drogisterijen een zaadbommetjespakket op te halen. Daarin zitten bloemenzaadjes en een kaart van OERRR voor het maken van zaadbommetjes die ze overal kunnen uitgooien waar bloemen kunnen groeien.

Samenwerking met Weleda

Samen met Weleda zet Natuurmonumenten zich in voor de terugkeer van bloemrijke natuur. Vroeger stonden akkers en graslanden vol met bloemen en kruiden waar veelvuldig vlinders, bijen en andere insecten op af kwamen. Ook weide- en akkervogels vonden hier volop leefruimte. Door versnippering, bebouwing en intensivering van de landbouw veranderde dat. Het akker- en grasland verloor zijn verscheidenheid aan planten en dieren. Weleda en Natuurmonumenten zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Samen zetten we Nederland weer in bloei!

Aanmelden voor OERRR

Natuurmonumenten wil met het programma OERRR kinderen de natuur dichtbij laten ontdekken. Op hun eigen manier. Daarvoor krijgen zij kaarten ter inspiratie en kunnen ze deelnemen aan activiteiten zoals festivals van OERRR.

Aanmelden voor OERRR kan via deze link. De kosten van het lidmaatschap bedragen 15 euro per jaar.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo