Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kom genieten van het Haydn Jeugd Strijkorkest op De Onlanderij

22 maart 2017 | Renée Nitters

Op zondag 21 mei 2017 geeft het Haydn Jeugd Strijkorkest een middagconcert op De Onlanderij in Eelderwolde, vlakbij de stad Groningen. Het belooft een bijzonder concert te worden in de grote stal. Mis het niet en meld je snel aan!

Kom genieten van het Haydn Jeugd Strijkorkest op De Onlanderij

Reserveer hier

Getalenteerde jonge strijkers

Het Haydn Jeugd Strijkorkest bestaat uit bijzonder getalenteerde jonge strijkers in de leeftijd van 9 t/m 19 jaar. Hun programma's zijn altijd avontuurlijk, zowel voor de orkestleden als ook voor het publiek. In het verleden werd bij het orkest gesoleerd door op dat moment nog onbekende jonge musici zoals de violisten Janine Jansen, Sonja van Beek, Simone Lamsma, Marlene Hemmen en vele anderen, die inmiddels op internationale podia faam hebben gemaakt.

Jaarlijks event?

Boswachter Bart Zwiers is blij met de komst van het HJSO naar De Onlanderij: 'echt leuk dat de uitbaters van De Onlanderij deze getalenteerde mensen bereid hebben gevonden om hier op De Onlanderij een concert te geven. Een niet alledaagse plek voor zowel de musici als ook het publiek. We hopen dat het enthousiast wordt ontvangen door de omgeving, zodat we er misschien wel een terugkerend evenement van kunnen maken, wie weet'.

Video of Haydn Jeugd Strijk Orkest in de Haydnschool Gronin

Bezetting varieert per jaar

Ieder jaar verlaat een aantal leden het orkest en komen er via de audities weer nieuwe leden bij. De bezetting van het orkest varieert dus ieder jaar. Het orkest 2017 bestaat uit eerste viool, tweede viool, altviool en contrabas. Wil je weten wie welk instrument bespeelt? Kijk op de site van het HJSO orkest. Jan-Ype Nota is sinds september 2005 verbonden aan het Haydn Jeugd Strijkorkest als artistiek leider en dirigent.

Horeca De Onlanderij

De horeca op De Onlanderij is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Maak er een gezellig middag van en start je concertbezoek met een lunch bij uitbaters Pieter en Manon. De onlanderburger is een aanrader! Kom op tijd, want vol is vol. Het concert begint om 14.00 uur.

Aanmelden

Kaarten kun je bestellen via de website van Natuurmonumenten. Leden: € 12,50. Niet leden: € 15,00. Kinderen OERRR lid: € 5,00. Kind niet lid: € 7,50. Het concert duurt ongeveer 2 uur met tussendoor een korte pauze. Koffie/thee is voor eigen rekening. Van ieder verkocht kaartje gaat er € 1,00 naar Natuurmonumenten.

Locatie

Adres: Madijk 1, Eelderwolde. Let op: kom je met de auto voer dan Borchsingel Eelderwolde in de tomtom in. Ter hoogte van de basisscholen 'het Borchkwartier' aan de Borchsingel staan verwijsbordjes naar De Onlanderij. Parkeren kan bij de basisschool aan de Borchsingel. Is deze vol dan is er voldoende ruimte op de parkeerplaats Kaaphoorn.

placeholder

Groningen, Haddingestraat, Haydn jeugdorkestFotograaf: Jeroen van Kooten

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo