Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kom naar de moestuinfair op de Onlanderij in Eelderwolde

20 oktober 2016 | Renée Nitters

Zin aan een bijzonder uitje zaterdag 22 oktober? Dan ben je van harte welkom op de eerste moestuinfair op De Onlanderij in Eelderwolde. Ken je De Onlanderij of het natuurgebied De Onlanden nog niet? Dan is dit een mooie kans om kennis te maken. Kom langs!

Kom naar de moestuinfair op de Onlanderij in Eelderwolde

Maak kennis met 'de moestuin De Onlanderij'

'De moestuin' staat met diverse stands op de fair om te laten zien wat ze doen. Sinds 2015 hebben omwonenden uit de wijk Ter Borch een stuk grond in bruikleen gekregen van Natuurmonumenten om een moestuin te starten. Verenigd in de stichting De Onlanderij zetten ze vorig jaar de eerste schep in de grond. Een braak stuk grond bij de voormalige boerderij is omgetoverd tot een plek waar deze zomer al volop geoogst kon worden. Bewoners uit de wijk Ter Borch maken er gebruik van, maar ook de kinderopvang die gevestigd is in de wijk komt vaak langs.

Diverse activit

placeholder

Bron: Natuurmonumenteneiten

Medewerkster Hanne-wil Kievitsbosch van De Onlanderij: 'het belooft een gezellige dag te worden. 'Mooimiek' geeft demonstraties vachtvilten, kinderen kunnen zelf aan de slag met het vilten van een paddenstoel voor € 3,50 (pp). Daarnaast zijn er diverse andere lokale bedrijven aanwezig, waaronder bijvoorbeeld het Ekohuis uit Eelde met kaas, wijn en andere producten. Proeven hoort daar natuurlijk ook bij zo vervolgt Hanne-wil met een brede glimlach. Verder presenteert 'De andere wereld' uit Eelderwolde zich met brocante en kunst en verzorgt Natuurmonumenten korte gratis excursies rondom De Onlanderij. Mensen zijn vanaf 10.00 uur welkom, tegen 16.00 uur sluiten we de fair'.

De Onlanderij

'Op de Onlanderij zelf kun je genieten van huisgemaakte lekkernijen van uitbaters Pieter en Manon met een heerlijk kopje koffie of thee. Zij staan ook op de fair met een stand met heerlijke jam en sappen. Kinderen kunnen in de natuurspeeltuin plezier maken of lekker kliederen bij de watertafel. Voor het blote-voeten-pad is het in de herfst waarschijnlijk al een beetje te koud zo besluit Hanne-wil, maar de weersvoorspellingen voor zaterdag de 22e oktober zijn top, dus wie weet, voor de echte bikkel...'

placeholder

Fotograaf: Natuurmonumenten

Tom-tom informatie bezoekers De Onlanderij

Kom je per auto naar het informatiepunt en gebruik je een tom-tom? Voer dan NIET Madijk 1 in, maar Borchsingel Eelderwolde. Vanaf de Borchsingel staan er routebordjes naar het informatiepunt De Onlanderij. Als je Madijk 1 invoert, het daadwerkelijke adres van de De Onlanderij, dan kom je op een voor normale personenauto's onbegaanbaar zandpad terecht!

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo