Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Maak kennis met een verborgen parel op 't Groninger Hogeland

25 juli 2017 | Renée Nitters

Ben je nieuwsgierig naar de herstelde Wytsemakooi in Uithuizermeeden? Kom dan zaterdag 16 september naar de ledendag van de districtscommissie Groningen

Maak kennis met een verborgen parel op 't Groninger Hogeland

Groningse ledendag

Ieder jaar houdt de districtscommissie Groningen speciaal voor haar leden in de gelijknamige provincie een jaarbijeenkomst op een bijzondere locatie. Deze keer ben je vanaf 12.30 uur van harte welkom bij de maatschap Knol in Uithuizen. Na behandeling van de gebruikelijke agendapunten ga je vanaf ongeveer 13.30 uur met een ouderwetse GADO bus richting de Wytsemakooi aan de Meneersweg in Uithuizermeeden.

Wytsemakooi

De Wytsemakooi is een verborgen parel op 't Hogeland. Verscholen tussen bossen en struweel ligt deze oude eendenkooi, die ooit bij het bezit hoorde van de Rensumaborg in Uithuizermeeden. Natuurmonumenten nam het beheer van de kooi in 1999 over. Wat ooit een echte vangkooi was, is nu een excursiekooi. Natuurmonumenten herstelde het afgelopen jaar de kooi. De plas werd uitgebaggerd en een aantal vangpijpen werden hersteld. Tijd om er een kijkje te gaan nemen met de experts!

placeholder

Fotograaf: Jan van der Greef

Ruidhorn

Na de Wytsemakooi nemen de gidsen je ook nog graag even mee naar de Ruidhorn, hoogwatervluchtplaats voor allerlei wad- en weidevogels. Van achter de kijkschermen bespied je de talrijke vogels die daar voedsel zoeken en uitrusten. Terug op de maatschap Knol staat er een hapje en drankje voor je klaar. De middag is gratis bij te wonen!

Aanmelden en locatie

Heb je zin gekregen om een middagje mee te gaan? Meld je dan aan via de website van Natuurmonumenten. Er kan een beperkt aantal mensen mee, dus vol is ook echt vol! Parkeren kan bij maatschap Knol aan de Emmaweg 64A in Uithuizen. Vragen? Neem dan contact op met één van onze boswachters via 050 - 3092387. De middag start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo