Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Nieuwe horeca-uitbaters voor ontmoetingspunt De Onlanderij

18 januari 2016 | Renée Nitters

Pieter en Manon Dijkema zijn in 2016 de nieuwe gastheer en gastvrouw van ontmoetingsplek De Onlanderij bij Groningen. Vrijdag 15 januari 2016 tekende het echtpaar de overeenkomst met Natuurmonumenten

Nieuwe horeca-uitbaters voor ontmoetingspunt De Onlanderij

Toegangspoort De Onlanden

Samen ontwikkelen beide partijen De Onlanderij tot een echte toegangspoort voor De Onlanden met professionele horeca. Zo start hier de Groene 4 mijl op zondag 31 januari. Na een mooie wandeling of fietstocht door het natuurgebied De Onlanden kun je nu ook genieten van een heerlijke biologische lunch met streekproducten.

Unieke ontmoetingsplek

De Onlanderij ligt bij natuurgebied De Onlanden. Hier ontwikkelt Natuurmonumenten samen met buurtgenoten een unieke ontmoetingsplek. Het echtpaar Pieter en Manon Dijkema, twee ervaren horecamensen, nemen in 2016 De Onlanderij onder hun hoede.

Verse en pure ingrediënten

Hun eerste wapenfeit is een lunchkaart met heerlijke biologische en streekproducten. Pieter Dijkema: 'verse, pure ingrediënten vormen de basis voor al onze gerechten. Deze worden gecombineerd met jarenlange ervaring en passie voor koken om de lekkerste gerechten te maken. Wij werken het liefst met biologische producten uit de streek. Kom snel een keer proeven!'

Kinderfeestjes

De Onlanderij is een ideale plek voor kinderfeestjes, vergaderingen of voor een kop warme chocolademelk na een mooie fiets- of wandeltocht door de natuur van De Onlanden. Wil je iets reserveren of heb je een vraag? Stuur dan een emailtje naar: [email protected]

Natuurgebied De Onlanden

De Onlanden ligt vlakbij Groningen. Dit landschap bestaat uit bosjes, houtwallen, ruige graslanden en sloten waarin waterviolier en dotterbloem bloeien. Het gebied is volop in ontwikkeling. Vooral vogels voelen zich helemaal thuis in de natte natuur van De Onlanden. Je ziet hier bijvoorbeeld kuifeend, smient en zaagbek, maar ook zeldzame soorten als de watersnip en kwartelkoning. Er liggen prachtige wandel- en fietspaden.

placeholder

Fotograaf: Andries de la Lande CremerBron: Natuurmonumenten

Adres en openingstijden

De Onlanderij is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 - 17.00 uur. Je vindt De Onlanderij in Eelderwolde door via de Borchsingel naar de Madijk te rijden. TomTom informatie: voer Borchsingel 43 Eelderwolde in. Vanaf daar is het goed bewegwijzerd naar De Onlanderij.

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo