Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Tweehonderdvijftig natuurvrijwilligers vragen aandacht voor faunaverbindingen

22 augustus 2015 | Renée Nitters

Vrijdag 21 augustus deden zo’n 250 natuurvrijwilligers een oproep om werk te maken van faunaverbindingen. Ze deden dat aan de rand van natuurgebied De Onlanden op 'Gronings Groen', een netwerkbijeenkomst voor de vrijwilligers van zes groene organisaties. De Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer nam de handtekeningen in ontvangst.

Tweehonderdvijftig natuurvrijwilligers vragen aandacht voor faunaverbindingen

Jonge otters geboren

'De otter doet het goed in Groningen en Drenthe', weet Bart Zwiers, boswachter bij Natuurmonumenten. 'In de Onlanden zijn een maand geleden jonge otters geboren. De dieren worden op steeds meer plekken gespot, variërend van Westerbroek, het Lauwersmeer, het Leekstermeer tot en met het Zuidlaardermeer. Dat is prachtig nieuws, maar tussen deze gebieden liggen twee grote barrières: de A7 en de A28. We zouden de gebieden graag beter met elkaar verbinden.'

Faunapassages zijn belangrijk

Henk Staghouwer zag de oproep als een steuntje in de rug. 'De faunaverbindingen zijn een bekend probleem. Ik snap dat de vrijwilligers hier aandacht voor vragen, want de aanwezigheid van otters is de kroon op hun werk. Werk, dat heel belangrijk is. Maar faunapassages zijn erg duur, zeker onder snelwegen. Het nieuwe college trekt extra geld uit voor natuur in Groningen, maar dit probleem kunnen wij alleen oplossen als iedereen bijspringt. Ik zie de oproep daarom als steun voor onze pogingen om dat te bereiken.'

Gronings Groen

Gronings Groen is een initiatief van Natuur en Milieufederatie Groningen, Natuurmonumenten, IVN Groningen, Landschapsbeheer Groningen, Het Groninger Landschap en Staatsbosbeheer. Het event is opgezet om de vrijwilligers van de verschillende organisaties met elkaar in contact te brengen en te bedanken voor hun tomeloze inzet voor de Groningse natuur.

placeholder

Fotograaf: Tine NoordaBron: Natuurmonumenten

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo