Word lid
Nieuws van de boswachter

Word vrijwilliger in De Onlanden

23 FEBRUARI 2017 | Renée Nitters

Heb je zin om een bijdrage te leveren aan de natuurbescherming bij jou in de buurt? Natuurmonumenten zoekt nieuwe vrijwilligers op De Onlanderij in Eelderwolde. We zijn op zoek naar zowel mensen die de handen uit de mouwen steken in het natuurgebied De Onlanden als ook op ontmoetingspunt De Onlanderij. Doe mee!

Wie zoeken we?

Ben jij tussen de '18 en 88' en wil je een dagdeel per week buiten aan de slag bij een goed doel? Dan is De Onlanderij van Natuurmonumenten misschien iets voor jou! We zijn op zoek naar zowel vrijwilligers die in het natuurgebied onderhoudswerkzaamheden gaan doen als ook mensen die het leuk vinden om evenementen en activiteiten te begeleiden. Het werven van leden maakt als vrijwilliger evemenenten wezenlijk onderdeel uit van je taken.

waterspeelplek op De OnlanderijFotograaf: Roelof BosBron: Natuurmonumenten

De Onlanderij

De Onlanderij aan de Madijk 1 in Eelderwolde onstond zo'n kleine twee jaar geleden en is inmiddels uitgegroeid tot een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt en omringende dorpen. Het herbergt een horecagelegenheid met biologische lekkernijen, speelnatuur, een blotevoetenpad en een wilgenhuttenbouwplek. De limousinsrunderen in de potstal zijn dagelijks te bezoeken. Het aantal evenementen op De Onlanderij groeit gestaag. De Groene 4 Mijl en de Leeuwenloop vinden er plaats, maar ook zelf organiseert Natuurmonumenten gedurende de (school)vakanties diverse actviteiten en excursies waar we hulp bij kunnen gebruiken.

De Onlanden

Het natuurgebied De Onlanden bestaat in deze vorm vijf jaar. Wat ooit weideland was, wordt nu geleidelijk omgevormd tot een moerasachtig veenweidegebied waar allerlei planten- en diersoorten hun plek vinden. Otters, zilverreigers en vele paren roerdompen vinden het gebied aantrekkelijk om zich er te vestigen. Ook de steppekiekendief is inmiddels een graag geziene gast. In dit 2500 hectare groot natuurgebied is meer dan genoeg onderhoudswerk te doen.

Nieuwe groep vrijwilligers

Zowel voor De Onlanderij starten we een nieuwe groep vrijwilligers als ook voor het natuurgebied zelf. Iets voor jou? Lees alle details in beide vacatureteksten. Heb je vragen? Bel dan met Hanne-wil Kievitsbosch (06 48424499) of Bart Zwiers (06 55825103).

>>> Vrijwilliger natuurbeheer

>>> Vrijwilliger evenementen en promotie

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe