Vrijwillige boswachters én promotie vrijwilligers gezocht!

Geniet jij ook zo van de natuur? En lijkt het je leuk om jouw passie voor alles wat groeit en bloeit te delen met de bezoekers van één van de mooiste natuurgebieden van Nederland? Sluit je dan nu aan bij het team vrijwilligers op Erve De Pas in Haarle.

Vrijwillige boswachter voor Palthe toren

Geniet jij ook zo van de natuur? En lijkt het je leuk om jouw passie voor alles wat groeit en bloeit te delen met de bezoekers van één van de mooiste natuurgebieden van Nederland? Sluit je dan nu aan bij het team vrijwilligers op Erve De Pas in Haarle. Ons team is op zoek naar vrijwillige boswachters voor op De Sprengenberg. Daarnaast zoeken we gastheren/gastvrouwen die het leuk vinden om leden te werven, om bezoekers te ontvangen in onze Informatieschuur en die willen helpen bij activiteiten.

Contact met de bezoekers
Als vrijwilliger ben jij het gezicht van Natuurmonumenten en draag je bij aan een positieve beleving van ons gebied De Sprengenberg. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat onze bezoekers het contact met een boswachter enorm waarderen.
Als vrijwillige boswachter vind je het leuk om mensen te informeren over de ontwikkelingen in het gebied en de rol die Natuurmonumenten daarin speelt. Je attendeert bezoekers op planten die op dat moment in bloei staan, vertelt welke wandelroutes er zijn of welke dieren ze tijdens hun wandeling tegen kunnen komen. Daarnaast hou je toezicht op de rust in het natuurgebied.

Gastheer/gastvrouw en ledenwerving
Natuurmonumenten is een vereniging die kan bestaan dankzij de giften van onze leden en donateurs. De natuur kan deze steun zelf niet vragen en daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die graag het gesprek aangaan met onze bezoekers. Vind jij het een uitdaging om de waarde van de natuur over te brengen en durf je te vragen om een bijdrage aan de natuur? Dan is de rol van gastvrouw/gastheer perfect voor jou!
Dit kan buiten (in het gebied of op Erve De Pas), maar ook binnen in onze informatieschuur of tijdens activiteiten. Als gastvrouw/gastheer ontvang je natuurliefhebbers in ons gebied en help je wandelaars op pad. Je geeft informeer over onze routes, activiteiten en actualiteiten.

Een paar uur per maand
We vragen je om minimaal één keer per maand een dag beschikbaar te zijn. De diensten zijn meestal in het weekend, maar bij evenementen of bijzondere activiteiten kunnen de vrijwillige boswachters ook op andere dagen ingezet worden.

Interesse?
Heb je interesse? Leuk!
Meld je vrijblijvend aan bij Petra Hofhuis voor een kennismakingsgesprek.
Telefoonnummer: 06-12089978. Of mail naar: [email protected]

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Informatieschuur Erve De Pas
  • Molenweg 2, 7448 RE Haarle (Hellendoorn) (OV)
  • Erve De Pas ligt aan de rand van De Sprengenberg ten zuiden van het dorp Haarle. Op de hoek Molenweg/ Oude Deventerweg.
logo