Ledenochtend 25 juni De Wieden

Welkom op de pagina van de ledenochtend op zaterdag 25 juni in Wanneperveen!

Werkschuur Reeënweg

Uitnodiging voor zaterdag 25 juni 2022

Wat fijn dat je lid bent van Natuurmonumenten, de vereniging van mensen met hart voor de natuur.

Als dank voor je steun nodigen we je graag uit in de natuur van De Wieden om kennis te maken, je persoonlijk te bedanken voor je lidmaatschap én om te horen wat we kunnen verbeteren. Uiteraard kun je ons die dag óók van alles vragen, want we vertellen niet alleen graag over ons werk, we vinden het ook belangrijk om uit te leggen waarom we bepaalde keuzes maken, welke thema's er spelen en voor welke uitdagingen we hierbij staan.

Op zaterdag 25 juni ben je tussen 09.00 - 12.30 uur van harte welkom op de Ledenochtend bij de werkschuur van Natuurmonumenten aan het eind van de Reeënweg 1 in Wanneperveen. Een speciale dag georganiseerd voor de leden van Natuurmonumenten uit Wanneperveen en Belt-Schutsloot.

Na het ontvangst om 9.30 uur varen de medewerkers van De Wieden rond 9.45u met je naar de Aalscholverkolonie of de Bakkerskooi. Na de tocht, vermoedelijk rond 11.15 uur, ontmoeten we elkaar in een informele sfeer met een hapje en een drankje bij de werkschuur. Hier is ook ons kraanschip te bekijken en kan de schipper je alles over het hergebruik van het maaisel uit De Wieden in de (biologische) landbouw vertellen.

 

Aanmelden voor de vaartochten

Voor deelname aan een vaartocht: klik hieronder op de activiteit die je het meest aanspreekt en meld je aan. Aanmelden is noodzakelijk in verband met een maximum aantal mensen per groep. Geef bij de aanmelding het aantal personen op.

Vaartocht naar de Aalscholverkolonie

Met de boot naar de oudste Aalscholverkolonie van Nederland. Hier zie je waar de vogels hun gevangen voedsel naartoe brengen. Eén van de boswachters vertelt je alles over deze 'vliegende sigaren', die je vaak op een plekje bij het water ziet met uitgespreide vleugels. Tip: neem je verrekijker mee!.

Vaartocht naar de Bakkerskooi

Met de boot naar de Bakkerskooi, waar de boswachters je alles vertellen over deze (overigens niet meer in gebruik zijnde) eendenkooi. De Bakkerskooi is in 1934 de eerste aankoop geweest van Natuurmonumenten in De Wieden. Van cultuurhistorische waarde met een bijzondere natuur.   

_____________

Praktische info

- Lukt de aanmelding online niet? Geef je dan op bij Erica Slagter of Marian Venema, telefoon 0527 20 65 20.

- Kom je naar de ledenochtend zonder deel te willen nemen aan een tocht? Aanmelden is dan NIET nodig.

- Onderweg is toiletbezoek niet mogelijk. In de werkschuur is wel een toilet aanwezig.

- We varen met open boten, in geval van slecht weer kan een regenjas en paraplu handig zijn.

- Draag stevig en waterdicht schoeisel. We lopen niet ver, maar het kan (zeker bij de Bakkerskooi) drassig zijn. 

- Parkeren kan direct op het terrein achter het hek, en anders in de rechterberm voor het hek. 

- Adres: Reeënweg 1, Wanneperveen

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    De Wieden, werkschuur Reeënweg
logo