Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Zwerven over de Veluwezoom Deelerwoud

Zwerven over de Veluwezoom Deelerwoud

Waar

Deelerwoud

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
  • Normaal€ 15,00
  • Ledenprijs€ 10,50

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Zwerven over de Veluwezoom Deelerwoud

In 2020 kunt u de Veluwezoom verkennen met zes verschillende zwerfroutes met gidsen van Natuurmonumenten.

Elke route is ongeveer 16 km en start om 10.00 uur, rond 16.00 uur bent u terug op het uitgangspunt.  Dit is de zesde en laatste wandeling van dit jaar.

Landschap en natuur 

Het Deelerwoud is een bos- en heidegebied gelegen aan de westkant van het Nationaal Park de Veluwezoom. Door middel van een ecoduct over de A50 is het voor het wild verbonden met de Veluwezoom. In het Deelerwoud leven veel damherten en edelherten. Er is een grote kans dat we ze tegenkomen op onze wandeling. Vanaf de parkeerplaats lopen we eerst door het westelijk deel dat afwisselend bestaat uit open terrein en bos. We steken door naar het noorden en passeren de oude Lebretshoeve. Door enkele boslanen en paadjes lopen we naar de grote hei. Op de grote hei grazen waarschijnlijk Schotse Hooglanders.

Wandelconditie 

We lopen ongeveer 16 km door een gevarieerd terrein. Deze tocht dan ook alleen geschikt voor mensen met een goede wandelconditie. De groep bestaat uit 10 deelnemers en 2 gidsen.

Kom mee om de uitgestrektheid van dit natuurgebied te ervaren en voor (hopelijk) de ontmoeting met een roedel dam- of edelherten.

Startpunt:

Hoenderloseweg 10

6816 SW Deelen (Arnhem)

 

Praktische info:

  • Zorg voor goede wandelschoenen, dagrugzak en regenkleding
  • Zorg zelf voor drinken en een boterham voor onderweg. De lunch is niet inbegrepen
  • Vergeet je verrekijker niet!
  • Honden mogen helaas niet mee
  • Koop van te voren een kaartje

Wil je meer informatie? Bel dan met het bezoekerscentrum Veluwezoom, 026 497 91 00

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Deelen
  • Als je vanuit het noorden komt neem je vanaf de A50 de afslag Schaarsbergen. Als je vanuit het westen of zuiden komt neem je vanaf de A12 of A50 afslag Arnhem Noord en daarna links de Apeldoornseweg op. Volg afslag Deelen/Schaarsbergen N311 (Koningsweg). Daarna rechtsaf afslag Deelen/Hoenderloo, je komt op de N804 (Hoenderlose weg). Ter hoogte van vliegveld Deelen t.o. museum Vliegveld Deelen de ingang van het Deelerwoud. De parkeerplaats is langs de N804 met borden aangegeven.
logo