Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Dintelse Gorzen

Dintelse Gorzen

Welkom in Dintelse Gorzen

De Dintelse Gorzen is dankzij de mix van zout en zoet water een uniek stuk natuur. Tijdens een wandeling door de ruige vegetatie word je overspoeld door de vele kleuren. Volg de wandelroute door het natuurgebied of ga op excursie met een gids! Trek laarzen of waterdichte (wandel)schoenen aan!

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Dintelse Gorzen
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Over het gebied

  >
  placeholder

  Unieke natuur door mix van zout en zoet

  De Dintelse Gorzen zijn na de afsluiting van de Philipsdam droog komen te liggen. Eb en vloed verdwenen en in de voormalige hoge schorren en lager gelegen slikken kwam nieuwe, unieke natuur terug. De bodem in het natuurgebied is afwisselend zoet en zout en dit levert veelzijdige begroeiing op. In de lage slikken vind je nog altijd zoutminnende zeekraal en lamsoor. In de vroegere schorren vind je wilgen, vlier en duinriet. In april levert dit een prachtig kleurenpalet aan natuur op. In juni bloeien duizenden orchideeën. Ideale momenten om te genieten van de natuur in Dintelse Gorzen!

  Krachtpatsers in het natuurgebied

  Niet alleen planten, maar ook vogels voelen zich thuis in de natuur van de Dintelse Gorzen. In het ondiepe water van het natuurgebied zoeken de lepelaar en de spierwitte zilverreiger naar voedsel, terwijl de blauwe kiekendief en de buizerd boven de vlaktes jagen.

  Grote grazers

  Bovendien zorgen grazende Schotse hooglanders ervoor dat het natuurgebied open blijft. Tijdens een wandeling door de natuur kun je deze dieren tegen het lijf lopen. Hoewel het verleidelijk is om de beesten te aaien, mag je niet vergeten dat het wilde beesten in de vrije natuur zijn. Houd dus voor de zekerheid voldoende afstand.

  Wat kun je in natuurgebied Dintelse Gorzen doen?

  Hoe kun je natuurgebied Dintelse Gorzen bereiken?

  Het natuurgebied is het best met de auto te bereiken. Rijd naar de Vlietdijk in Dinteloord. Parkeer aan het einde van de weg.Met het openbaar vervoer neem je vanaf station Bergen op Zoom de bus naar De Heense Molen. Daarna is het een half uur wandelen naar het natuurgebied. Fietsen vanaf station Bergen op Zoom kost ongeveer een uur.

  Dintelse Gorzen

  Agenda

  Fotoworkshop in de Dintelse Gorzen
  za 22 aug
  Wandelen

  Fotoworkshop in de Dintelse Gorzen

  Tijdens deze fotoworkshop in de Dintelse Gorzen leer je de basis over natuurfotografie. Met handige fotografietips maak jij de meest prachtige foto's!

  Nacht van de vleermuis
  za 22 aug
  Wandelen

  Vleermuizenwandeling Dintelse gorzen

  Op 22 augustus vieren we de nacht van de vleermuis. Om dit mooie dier onder de aandacht te brengen van een breed publiek zijn er in dit weekend in heel Europa vleermuis excursies. Op zaterdag 22 is er een vleermuis excursie in de Dintelse Gorzen.

  Ochtendwandeling in de Dintelse Gorzen
  za 29 aug
  Wandelen

  Smakelijke wandeling Dintelse Gorzen

  Ga mee dan gaan we echte thee maken in de Dintelse Gorzen

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Parkeerplaats Vlietdijk

  Toegankelijkheid

  Huisregels

  Praktisch

  Dintelse Gorzen

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo