Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Dintelse Gorzen

Dintelse Gorzen

Welkom in Dintelse Gorzen

De Dintelse Gorzen is dankzij de mix van zout en zoet water een uniek stuk natuur. Tijdens een wandeling door de ruige vegetatie word je overspoeld door de vele kleuren. Volg de wandelroute door het natuurgebied of ga op excursie met een gids!

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Dintelse Gorzen

Over het gebied

placeholder

Unieke natuur door mix van zout en zoet

De Dintelse Gorzen zijn na de afsluiting van de Philipsdam droog komen te liggen. Eb en vloed verdwenen en in de voormalige hoge schorren en lager gelegen slikken kwam nieuwe, unieke natuur terug. De bodem in het natuurgebied is afwisselend zoet en zout en dit levert veelzijdige begroeiing op. In de lage slikken vind je nog altijd zoutminnende zeekraal en lamsoor. In de vroegere schorren vind je wilgen, vlier en duinriet. In april levert dit een prachtig kleurenpalet aan natuur op. In juni bloeien duizenden orchideeën. Ideale momenten om te genieten van de natuur in Dintelse Gorzen!

Krachtpatsers in het natuurgebied

Niet alleen planten, maar ook vogels voelen zich thuis in de natuur van de Dintelse Gorzen. In het ondiepe water van het natuurgebied zoeken de lepelaar en de spierwitte zilverreiger naar voedsel, terwijl de blauwe kiekendief en de buizerd boven de vlaktes jagen.

Grote grazers

Bovendien zorgen grazende Schotse hooglanders ervoor dat het natuurgebied open blijft. Tijdens een wandeling door de natuur kun je deze dieren tegen het lijf lopen. Hoewel het verleidelijk is om de beesten te aaien, mag je niet vergeten dat het wilde beesten in de vrije natuur zijn. Houd dus voor de zekerheid voldoende afstand.

Wat kun je in natuurgebied Dintelse Gorzen doen?

Hoe kun je natuurgebied Dintelse Gorzen bereiken?

Het natuurgebied is het best met de auto te bereiken. Rijd naar de Vlietdijk in Dinteloord. Parkeer aan het einde van de weg.Met het openbaar vervoer neem je vanaf station Bergen op Zoom de bus naar De Heense Molen. Daarna is het een half uur wandelen naar het natuurgebied. Fietsen vanaf station Bergen op Zoom kost ongeveer een uur.

Bezoekersinformatie

Praktisch

Restaurant Beneden Sas

Beneden Sasweg 4, 4655ST De Heen

Extra informatie

Vrij wandelen op wegen en paden
  Groepsactiviteiten niet toegestaan zonder toestemmingWil je een (sport)activiteit of evenement organiseren in dit natuurgebied? Vraag dan eerst toestemming aan via www.natuurmonumenten.nl/toestemming
  Dintelse Gorzen

  Agenda

  Wandelen door de wildernis van de Dintelse Gorzen
  zo 08 sep
  Wandelen

  Wandelen door de wildernis van de Dintelse Gorzen

  Sta oog in oog met de Schotse hooglanders; ervaar de wildernis van de Dintelse Gorzen tijdens deze wandeling.

  Waterdiertjes zoeken, René Koster
  wo 11 sep
  Dieren spotten

  OERRR Kindermiddag in de wildernis

  Kom naar de kindermiddag van OERRR in de wildernis van de Dintelse Gorzen in Dinteloord! Deze middag is onderdeel van de Brabantse Wal Week.

  schotse hooglander
  zo 24 nov
  Wandelen

  Wandeling met snert door de Dintelse Gorzen

  Wandel mee door het winterse landschap van de Dintelse Gorzen.

  logo