Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Vroege vogelwandeling door de polders van Eemland

Vroege vogelwandeling door de polders van Eemland

Waar

Eemland

Vertrekpunt
Kosten
Volwassen
 • Normaal€ 12,50
 • Ledenprijs€ 8,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Vroege vogelwandeling door de polders van Eemland

Vroeg in de ochtend wandel je met de vogelgids door de polders van Eemland. Het is een magisch moment, het ontwaken van de natuur.

In de Eempolder komen jaarlijks veel weidevogels om te broeden, foerageren of rusten. Een aanrader voor iedereen die graag naar vogels kijkt. Onderweg hoor je niet alleen over de vogels, maar kom je ook van alles te weten over het karakteristieke, open landschap van de Eempolder. Waar loop je eigenlijk en hoe is dat ontstaan? Wat maakt Eemland uniek en waarom moeten we dit landschap beschermen?

Goed om te weten

 • Tip: neem een verrekijker mee.
 • De wandelexcursie duurt zo'n 2 uur. Je loopt een afstand van ongeveer 5 kilometer.
 • Trek stevige wandelschoenen aan. Een deel van de route is halfverhard en gaat door het grasland.
 • In de polder is het vaak wat frisser door de wind. Houd hier rekening mee en kleed je op de weersomstandigheden.
 • Theetuin Eemnes is in het weekend geopend vanaf 10:00 uur.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Theetuin Eemnes
 • Meentweg 131, 3755 PD Eemnes (UT)
 • Vanuit Almere:Neem vanaf A27 afslag 35 (Huizen), richting Huizen. Bij het eerste stoplicht linksaf richting Huizen/Blaricum (Randweg oost). Bij eerstvolgende stoplicht linksaf en DIRECT (ca. 30m) weer linksaf smalle weg in (Gooyerweg). Volg deze weg via stoplicht en de brug over de snelweg gedurende ca. 800m tot Theetuin Eemnes. De parkeerplaats bevindt zich nu aan je linkerhand. Vanuit Utrecht: Neem vanaf A27 afslag 35 (Huizen), richting Huizen. Bij het eerste stoplicht rechtdoor richting Huizen/Blaricum (Randweg oost). Bij eerstvolgende stoplicht linksaf en DIRECT (ca. 30m) weer linksaf smalle weg in (Gooyerweg). Volg deze weg via stoplicht en de brug over de snelweg gedurende ca. 800m tot Theetuin Eemnes. De parkeerplaats bevindt zich nu aan je linkerhand.
logo