Cultureel

Open Monumentendag 2018 op Fort Abcoude

Open Monumentendag 2018 op Fort Abcoude

Waar

Fort bij Abcoude

  Vertrekpunt

  Fort bij Abcoude

  Kosten

  Volwassen
  • NormaalGratis
  • LedenprijsGratis
  Activiteit

  Open Monumentendag 2018 op Fort Abcoude

  Laat je rondleiden op Fort bij Abcoude door een gids vol van historie

  Kom tijdens de Open Monumentendagen op 8 en 9 september naar Fort bij Abcoude. En ontdek Fort bij Abcoude onder leiding van een ervaren gids, die de geschiedenis van dit imposante bouwwerk tot leven laat komen! Via de brug over de fortgracht kun je uitgebreid ronddwalen op het binnenfort en genieten van de historische verhalen en de natuur. In het hoofdgebouw bezoek je het kruitmagazijn, de waterkelder en de slaapvertrekken van de soldaten.

  De buitenmuren zijn hier wel 1,8 meter dik! Vanaf het uitzichtpunt op het oostelijke ‘Oreillon’ kun je Fort Nigtevecht zien liggen. Kun je je voorstellen dat vroeger vanaf dit punt met kanonnen werd geschoten?

  Stelling van Amsterdam

  Als onderdeel van de Stelling van Amsterdam maakt Fort bij Abcoude deel uit van UNESCO Werelderfgoed. De Stelling van Amsterdam is een kilometerslange waterlinie, die als een ring om Amsterdam ligt. De waterlinie moest destijds de hoofdstad verdedigen tegen de vijand.

  Saluutbatterij

  Een van de hoogtepunten van Open Monumentendag op Fort bij Abcoude is de demonstratie van de saluutbatterij waarin er een kanon wordt afgevuurd. Spannend voor zowel kinderen als volwassenen. De demonstratie vindt meerdere keren per dag plaats.

  Aanmelden is niet nodig

  Kom tussen 10:00 en 17.00 uur langs op het Fort bij Abcoude. Er start elk uur een rondleiding. De laatste rondleiding begint om 16.00 uur. Mocht je even moeten wachten voor een rondleiding, maak dan gebruik van de gelegenheid om rond te struinen over smalle wandelpaadjes door de natuur van het fort.  Misschien zie je zelfs wel een ijsvogel in de fortgracht of een verdwaalde vleermuis.

  Handig om te weten

  • Honden mogen helaas niet mee
  • Ook op warme dagen is het fris in het fort. Een jas, trui of vest is geen overbodige luxe.

  Open Monumentendag 2018 op Fort Abcoude

  za. 08 sep. 2018 - 10:00