Mooi Linieland 2018 op Fort bij Nigtevecht

Mooi Linieland 2018 op Fort bij Nigtevecht

Waar

Fort bij Nigtevecht

  Activiteit

  Mooi Linieland 2018 op Fort bij Nigtevecht

  Op 2 en 3 juni staat het landschap in de waterlinies centraal tijdens het Mooi Linieland-weekend. Forten en het linielandschap rondom deze bouwwerken zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op en tussen een groot aantal forten is tijdens Mooi Linieland van alles te beleven. Laat je op zaterdag 2 juni gratis rondleiden op Fort bij Nigtevecht door een ervaren fortengids. 

  Fort bij Nigtevecht

  Laat je verrassen door de groene omgeving en het indrukwekkende fort. Fort bij Nigtevecht is een verborgen enclave van rust en ruimte op fietsafstand van Amsterdam. Onder begeleiding van een fortengids ga je op ontdekkingstocht door dit grote fort uit 1892. Je zult zien dat grote delen van het imposante gebouw nog intact zijn. Bijzonder zijn de twee gerestaureerde gebouwen waar de hefkoepels zich bevonden.
  Het fort hoort bij de Stelling van Amsterdam.. Deze lange verdedigingslinie met dijken, sluizen, batterijen en forten loopt als een ring om Amsterdam en beschermde destijds de hoofdstad.

  Gedenkplaats

  Fort bij Nigtevecht is in gebruik als Gedenkplaats. Neem vóór of na de rondleiding de tijd om de verschillende ruimtes van de Gedenkplaats te bezoeken. Daarbij word je verrast met een gedicht, schilderij of een mooie ansichtkaart. In de lichtjeskamer kan je een kaarsje aansteken voor iemand die je dierbaar is en wilt gedenken.
  In één van de gebouwen van het fort is een wisselende expostie te zien met als inspiratie de natuur, forten, of gedenken.

  Mooi Linieland 2018 op Fort bij Nigtevecht

  zo. 07 okt. 2018 - 10:00