Ga direct naar inhoud
Nieuws

Stichting De Ronde Venen Marathon en Natuurmonumenten werken samen in hardloopevenement

27 juni 2019 | Olga Ekelenkamp

De Ronde Venen Marathon en Natuurmonumenten slaan ook dit jaar weer de handen ineen om een marathon door de acht kernen van de gemeente De Ronde Venen te realiseren. Eén van de hoogtepunten van deze marathon, die dit jaar op 17 november plaatsvindt, is dat het parcours deels door het natuurgebied Botshol loopt. Veel hardlopers ervaren het lopen in dit gebied van Natuurmonumenten -met weidse plassen, legakkers en polders- als een hoogtepunt.

De Ronde Venen Marathon in Botshol

Intensieve samenwerking

Dit jaar is er sprake van een intensievere samenwerking tussen Stichting De Ronde Venen Marathon en Natuurmonumenten. Concreet houdt dit in dat Natuurmonumenten aanwezig zal zijn met een stand op de start- en finishlocatie. Hardlopers en toeschouwers kunnen hier ter plekke lid worden van Natuurmonumenten en zo bijdragen aan het behoud van 355 natuurgebieden in Nederland, waaronder Botshol. Bovendien is het dit jaar voor het eerst mogelijk om bij digitale inschrijving een bedrag naar keuze te doneren aan Natuurmonumenten.

Voor elk wat wils

Niet alleen marathonlopers zijn welkom om deel te nemen aan het hardloopevenement. Er wordt ook een duo-marathon, een 10 km-loop en een mini-marathon voor kinderen georganiseerd. Meer informatie over het evenement is te vinden op

www.derondevenenmarathon.nl.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp