Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Vrijwilliger natuurbeheer Vechtplassen

Vind je het leuk om één keer per maand de handen uit de mouwen te steken in de Ankeveense plassen of het Hol in Kortenhoef? Neem dan snel contact op met onze boswachter!

Vrijwilligers aan het werk

Wat houdt de functie in?

Samen met andere vrijwilligers ga je één zaterdag in de maand (van september t/m maart) aan het werk in de Ankeveense plassen of in het Hol. De werkzaamheden gebeuren in overleg met de boswachter en bestaan onder andere uit het snoeien en zagen van boompjes en struiken op legakkers en in rietlanden.

We werken van 9.30 tot 15.00 uur. Natuurmonumenten zorgt voor handschoenen, laarzen, gereedschap. Ook zorgen wij voor koffie en thee.

De Vechtplassen

De Ankeveense Plassen en het Hol liggen in de Vechtplassen. Een laagveengebied met natura 2000 status in Noord-Holland. Bijna 3000 ha hiervan wordt beheerd door Vereniging Natuurmonumenten. De plassen en legakkers zijn vanaf de 16e eeuw ontstaan door vervening van het gebied.

Wie zoeken wij?

Voor deze vrijwilligersgroep zoeken wij mannen en vrouwen die het leuk vinden om buiten aan de slag te gaan en om in een gezellige groep te werken.

Informatie en sollicitatie

Je kunt je aansluiten bij de groep Ankeveense plassen (locatie: Ankeveen) of de groep van het Hol (locatie: Kortenhoef). Beide groepen werken op verschillende zaterdagen in de maand. Past de functie van vrijwilliger natuurbeheer bij jou of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Boswachter Natuurbeheer Niels Schouten, [email protected]

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo