Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Merel Junge & Geneviève Verhage spelen in De Kluis

NMF Kamermuziekfestival: Merel Junge & Geneviève Verhage spelen in De Kluis

Waar

Genhoes

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Merel Junge & Geneviève Verhage spelen in De Kluis

Merel Junge studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths, was in 2001 winnares van het Davina van Wely Vioolconcours en behaalde in 2007 haar Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Momenteel speelt Merel in verschillende ensembles en orkesten in binnen- en buitenland, waaronder Nieuw Amsterdams Peil. Zij is tevens vast lid van de Eef van Breen Group. Geneviève Verhage is een veelzijdige celliste met een grote liefde voor kamermuziek, geroemd om haar muzikaliteit en krachtige uitstraling. Tegenwoordig maakt ze deel uit van Cello Octet Amsterdam en speelt regelmatig met het Radio Filharmonisch Orkest, Pynarello, LUDWIG, s.t.a.r.g.a.z.e., Reinier Baas, Maarten Ornstein en vele andere.

Vandaag trekken zij zich terug in de Kluis. Een intiem samenspel waar u als publiek getuige van mag zijn. Geneviève toont haar Hippolyte Silvestre-cello uit 1865, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, dat eeuwige koestering en bescherming nodig heeft.

Programma

  • Merel Junge, viool
  • Geneviève Verhage, cello

Solo- en duorepertoire van onder meer Bach, Glière en Martinu.

Kluizenaars op de top

De Däölkesberg beklimmen is een belevenis op zich. Het voetpad met slingerend trappenwerk leidt langs prachtige Zuid-Limburgse natuur met magnifieke uitzichten. Bovenop wacht nog een verrassing: De Kluis, voormalig eenmansklooster met aangebouwd kapelletje. Tussen 1687 en 1930 woonden hier achtereen diverse kluizenaars. Je wordt ontvangen met koffie en thee. Je kunt voor of na het concert zelf een wandeling maken door het prachtige gebied.

Praktische informatie

  • Maak voorafgaand aan of na het concert een mooie wandeling door het gebied van 5,5 km: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/genhoes/route.
  • Rijd vanaf Walem de Kleineweg in tot aan de bosrand. Daar ligt een parkeerplaats. Vandaar te voet verder naar De Kluis.
  • Neem eventueel een kussentje en een vest mee, het kan fris zijn in De Kluis.
  • De Kluis is ook helemaal te voet bereikbaar vanuit Valkenburg, langs de Geul en dan een stevige klim omhoog naar De Kluis. Denk dan wel aan goede wandelschoenen.
  • Deze locatie is niet rolstoeltoegankelijk.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement) 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid