Ga direct naar inhoud
Nieuws

Sjaasbergergank 2023

13 juni 2023 | Bianca de Craen

De Sjaasbergergank trekt ieder jaar -te voet- op de laatste zondag van juni om 9.30 uur vanaf Walem de Schaelsberg op naar de Kluis, de voormalige kluizenaarswoning met een kapel op de berg. Dit jaar op zondag 25 juni.

Sjaasbergergank 2021

Bedevaart naar de Kluis

De bedevaartstocht vertrekt vanaf de picknickplaats aan de Kleineweg in Walem en gaat via de Kleineweg richting de Kluis.Openluchtmis

Naast de kapel staan die zondag vele rijen stoelen, dit is de plek waar pastoor Dieteren van de Mauritiusparochie in Schin op Geul na de bedevaart de dialect mis opdraagt om 10.00 uur. De schutterij Jonge en Oude Nobele uit Valkenburg vormt voor de 50e maal een erehaag rondom het altaar.  Het Mannenkoor van Koninklijk Walram's Genootschap bestaat 160 jaar en luistert de Heilige Mis op, samen met de harmonie van Koninklijk Walram's Genootschap. De pastoor zegent de speciale ‘teunisbroodjes’, die gebakken zijn met geneeskrachtige kruiden. Zij danken hun naam aan de patroonheilige van de Kluiskapel, Sint Antonius. De teunisbruèdsjes worden uitgedeeld aan de bezoekers.

Leonarduskermis

Na de Mis is het heerlijk vertoeven op de oud Hollandse kermis bij de Kluis met een buitenterras. Een hapje en drankje wordt verzorgd in samenwerking met de buurtvereniging Walem. De live muziek van het Bergdorfduo maakt de sfeer compleet tijdens deze eeuwenoude Limburgse traditie.

 

 

 

 

Bianca de Craen
Bianca de Craen