Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Dagje uit: bezoek vogeleiland Griend!

27 juli 2015 | Renée Nitters

Het eiland Griend is 's zomers voorbehouden aan grote schares vogels die er komen broeden. In september is het broedseizoen voorbij en vaart de Regina Andrea speciaal voor leden van Natuurmonumenten op 8 september naar dit bijzondere eiland. Ga je mee?

Dagje uit: bezoek vogeleiland Griend!

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK, HET MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT!!!

Eiland verkennen

Je verkent het eiland met een boswachter van Natuurmonumenten in drie groepen. In de vijf uren op Griend maak je een mooie excursie, waarbij je van alles te weten komt over dit onbewoonde eiland en over Werelderfgoed Waddenzee. Schoonmaken doe je ook. Tijdens je bezoek help je Natuurmonumenten het eiland te ontdoen van divers aangespoeld plastic en andere zaken die niet op deze prachtige plek thuis horen.

Volop genieten van wad en eiland

Tussendoor is het natuurlijk volop genieten van het wad, de zee, zon en oneindige horizon. Dit genieten begint al tijdens de vaartocht met de Regina Andrea, waarbij je kans hebt om zeehonden en allerlei wadvogels te spotten. Dus vergeet je verrekijker en fototoestel zeker niet. Al zin gekregen om mee te gaan? Meld je aan.

placeholder

Bron: Natuurmonumenten

Voor wie geschikt?

We gaan met maximaal 60 personen naar het eiland. De tocht is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen a tien jaar. Houd er rekening mee dat je vanaf de boot nog een eind door het water moet waden (water kan hierbij tot aan je middel komen) voordat je bij het eiland bent. Voor kleine kinderen is deze tocht niet geschikt. Neem warme kleding mee voor het geval het een koude dag mocht zijn. Nog geen lid van Natuurmonumenten? Word dan lid en ga mee met een bijzonder uitje!

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo