Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Vernieuwde erecode voor Wadliefhebbers verschenen

16 februari 2015 | Renée Nitters

Tijdens de watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden werd 6 februari de vernieuwde Erecode voor Wadliefhebbers gepresenteerd. Burgemeester Albert de Hoop van Ameland overhandigde namens de initiatiefnemers het eerste exemplaar aan journalist en wadvaarder Frits Wester.

Vernieuwde erecode voor Wadliefhebbers verschenen

Samen op het Wad

De kernboodschap van de Erecode is dat (vaar)recreanten van harte welkom zijn op het Wad om er van te genieten, maar respecteer wel de natuur. Uiteindelijk doel van de Erecode is dat mensen zich beter gedragen op het Wad. Als iedereen zich aan de regels houdt van de Erecode kunnen dieren, natuurbeschermers, recreanten en beheerders in goede harmonie samen op het Wad zijn.

placeholder

Fotograaf: Piet MunstermanBron: Saxifraga

Belang van hoogwatervluchtplaatsen

De vernieuwde Erecode geeft gedragsregels voor recreanten die op bezoek zijn in het Werelderfgoed Waddenzee. De erecode legt meer de nadruk op eigen verantwoordelijkheid. Er is meer aandacht voor het belang van hoogwatervluchtplaatsen voor vogels. Ga pas van boord als vogels die op de waterlijn foerageren, zijn verdwenen. Ook het snelvaren krijgt aandacht. Doe dit alleen in de betonde vaargeulen tussen zee, havens en in de veerbootroutes.

Ik pas op het Wad

De Erecode wordt onderschreven door alle bij het Wad betrokken partijen, zoals de Waddenprovincies, Rijksoverheid, Waddengemeenten, natuurverenigingen, vaarrecreatie-organisaties en de Waddenzeehavens.

Video of Vernieuwde erecode voor wadliefhebbers gelanceerd

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo