Terug

Klimaatbosroute, vlakbij Biddinghuizen

Waar: Harderbos

Klimaatbosroute, vlakbij Biddinghuizen
1 uur 22
4.11 km

Over de route

Volg deze speciale jubileum-wandelroute van 4,2 kilometer door het Klimaatbos en het Harderbos. Ga op pad en ontdek de bijzondere verhalen achter dit unieke bosgebied!

De route start op de parkeerplaats bij De Schulp. Volg vanaf hier de groene pijlen.

In verband met de aanleg van Natuurvriendelijke oevers is een klein stukje van de Klimaatbosroute langs de Hoge Dwarsvaart niet toegankelijk. De omleidingsroute is in het bos aangegeven.

Waar kun je starten

Harderbos
Startpunt

De Schulp

Wat kom je onderweg tegen?

Klimaatbosroute

1. Klimaatbosroute

Je staat aan het begin van een bijzondere route van 4,2 km. Volg de groene pijltjes en je komt door het Klimaatbos en het Harderbos. Bossen met een eigen karakter en verhaal. Wat ze bindt is dat ze allemaal door mensenhanden tot stand zijn gekomen. Soms wel hele jonge. Ga op pad en ontdek het zelf!

Hazelaar
Hazelaar

2. Hazelaar

In de polderbossen is op veel plaatsen hazelaar aangeplant. Het is een struikachtige heester die 6 meter hoog kan worden. De vruchten heten hazelnoten. De hazelaar bloeit heel vroeg in het voorjaar. In het najaar kleuren de bladeren felgeel. De hazelnoten worden door vogels en zoogdieren (o.a. muizen) gegeten.

Bosbeelden
Bosbeelden

3. Bosbeelden

Hier gaat het populierenbos over in een naaldbos van sparren. Het populierenbos is open van structuur met veel onderbegroeiing van brandnetels. In het naaldbos is de bodem kaal. In beide bossen leven specifieke plant- en diersoorten.

Meer routes in de buurt

Beverroute Harderbos, vlakbij Biddinghuizen

Beverroute Harderbos, vlakbij Biddinghuizen

Wielewaalroute Harderbos

Wielewaalroute Harderbos

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.